Dvigubos kameros flagmanų žudiku pavadintas telefonas ir žaismingas kompanijos atsakymas: jis ne tik geriausias, bet ir gražiausias! (Foto)  ()

Itin aktyvi ir net arši Kinijos rinka sukėlė naują šurmulį technikos entuziastų tarpe. Pagrindinis to kaltininkas – išmanusis „Leagoo T5“, kurį Phonearena.com apžvalgininkai pavadino agresyviausiu išmaniuoju iš Kinijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiesą sakant, išmaniųjų telefonų rinka – kažkas itin keisto ir sunkiai suprantamo. Čia po vienu stogu telpa daugybę beveik nesuderinamų reiškinių. Pavyzdžiui, tokie flagmanai, kaip „Samsung Galaxy S8“, „LG G6“, „Huawei P10“ ar tas pats „iPhone“ kasmet pristato daugybę įdomių ir pačių moderniausių sprendimų, bet už tai jų kaina kiekvienais metais sistemingai auga. Pavyzdžiui, naujas įspūdingas „Galaxy Note 8“ bus pats brangiausias „Samsung“ išmanusis telefonas ir kainuos 999 eurus.

Kinijos gamintojai daro lyg ir tą patį – kasmet pristato vis daugiau naujovių, aršiai vejasi garsiausius flagmanus, bet telefonų kainos kaip buvo iki 200€ diapazone, taip ir lieka užstrigusios. Atrodo, jog tik Vakarų gamintojams kainuoja inovacijos ir išradimai, o kinai tą patį padaro tarsi be jokių pastangų.  

Puikus to pavyzdys, sudominęs dauguma technikos naujienų portalų – naujasis flagmanas „Leagoo T5“ - iki liepos 10d. jis siūlomas už 133€ (149.99$), tačiau įdomiausia, jog pagal parametrus dabartinėje Vakarų rinkoje turėtų kainuoti ne mažiau kaip 400€, o net ir lyginant su kitais beprotiškais Kinijos gamintojų pasiūlymais, turėtų kainuot bent jau netoli 200€.

Štai todėl vieni jį pavadina šio mėnesio agresyviausiu išmaniuoju, kiti – dvigubos kameros flagmanų žudiku. Kad ir kaip pavadinsi – nepagadinsi: telefonas tikrai išskirtinis ir pagal savo parametrus yra nerealiai pigus. Bent jau akcijos metu. Vien iš telefono charakteristikų matyti, jog jokiame pasaulio taške nerasite ne tik pigesnio, bet ir tiek pat kainuojančio telefono, kuris turėtų dvigubą galinę vaizdo kamerą (13 Mpx + 5Mpx), 13 Mpx raiškos priekinę kamerą, metalinį korpusą, Full HD raiškos 5,5 colio „SHARP®“ ekraną, apsaugotą su „Corning Gorilla Glass 4“ stiklu, 4 GB RAM ir 64 GB flash atminties.

Iš vis, 4 GB RAM – flagmanų etalonas, tiek turi jau minėti „Samsung Galaxy S8“, „LG G6“, „Huawei P10“. Ir ne keista, nes 4 GB RAM šiuo metu laikoma etaloniniu atminties kiekiu – apie tai savo nuomonę labai aiškiai išsakė kompanija „Huawei“.

Žinoma, „Leagoo T5“ tikrai nepretenduoja į flagmanų našumą – tai vidutinės klasės telefonas. Todėl jame naudojamas procesorius - itin dažnai biudžetiniuose modeliuose sutinkamas lustas „MTK6750T“, dirbantis kartu su „Mali-T860“ vaizdo posisteme. Pagal našumą su garsiausiais flagmanais jis nepakovos, bet šiai dienai jo pajėgumų daugiau nei per akis visoms būtiniausioms užduotims atlikti.

Įdomu tai, kad šis telefonas iš karto gamintas su pritaikymu užsienio rinkoms, todėl palaiko visus Europos, tame tarpe ir Lietuvos 4G dažnius. Turbūt patys kinai jau pripratę pusdykiai parduodamais telefonais, tai geriausia tokiomis kainomis stebinti europiečius.

Deja, niekas neužsiima sistemingu telefonų savikainos skaičiavimu, bet būtų labai įdomu sužinoti, iš ko sugeba išgyventi Kinijos gamintojai, siūlydami telefonus tokiomis kainomis. Bet jie ne tik išgyvena, tačiau nuolatos investuoja į naujus produktus ir nesustojamai tobulina savo produkciją. Belieka tik žavėtis, o esant poreikiui, ir pasinaudoti tokiais pasiūlymais.

Internete pasklidus naujienoms apie įspūdingus „T5“ kainos/parametrų vertinimus Europoje, „Leagoo“ sureagavo labai žaismingai – išplatino pranešimą spaudai su trumpa užuomina, jog šis telefonas yra ne tik geriausias pagal kainos ir parametrų santykį ir nieko daugiau neaiškinusi prisegė specialios fotosesijos nuotraukas. Suprask, kad „Leagoo T5“ išvaizda dar geresnė nei patys parametrai. Bet dėl to nei pasiginčysi, nei patvirtinsi – dizainas subjektyvus dalykas, vertinkite patys:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(8)
(5)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: