„Fujifilm“ pristatė 3-ios kartos veido atpažinimo technologiją  (0)

Japonijos technologijų bendrovė „Fujifilm“ pristatė naujausią, trečios kartos veido atpažinimo technologiją, skirtą skaitmeniniams fotoaparatams. Naujoji technologija leidžia aptikti žmogaus veidą nepriklausomai nuo to, kokiu kampu jis bus pasisukęs nuo objektyvo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Fujfilm“ technologiją turintis fotoaparatas automatiškai „atpažins“ ir veido profilį (kai žmogus nuo objektyvo nusisukęs 90 laipsnių kampu), ir bet kuriuo, net iki 360 laipsnių, kampu pakreiptą žmogaus veidą. Be to, nuo šiol veidų „atpažinimas“ užtruks tik 0,036 sekundės, todėl bus galima patogiai fotografuoti ir judančius žmones.

Pagal „atpažintus“ veidus automatiškai yra parenkami optimaliausi vaizdo ryškumo, židinio, ekspozicijos ir baltos šviesos nustatymai, todėl nuotraukose žmonių veidai atrodys itin ryškiai, o spalvos – tikroviškai.

Vienu metu fotoaparatai galės aptikti iki 10 veidų kadre. Veido atpažinimo funkcija bus galima naudotis ir nuotraukų peržiūros metu. Pavyzdžiui, viename kadre užfiksavus grupę žmonių, vieno mygtuko paspaudimu bus galima paeiliui peržiūrėti kiekvieno jų pritrauktus veidus. Taip pat bus galima bet kurį šį veidą patogiai, tiesiog fotoaparato ekrane „iškirpti“ iš bendros nuotraukos ir išsaugoti kaip atskirą portretinę nuotrauką.

Veidų atpažinimo technologija turi ir papildomą „raudonų akių“ efekto koregavimo funkciją, kurios pagalba šis nemalonus efektas per 0,1 sekundės pašalinamas automatiškai, vos tik užfiksuojamas kadras. Atminties kortelėje išsaugomi abu – originalus ir koreguotas failai.

„Veido atpažinimo technologija iš pradžių buvo skirta nuotraukų redagavimui fotolaboratorijose. Tačiau netrukus suprasta, kad ši technologija gali labai palengvinti ir patį fotografavimo procesą. Naujovė neabejotinai yra aktuali – pasak tyrimų, net 70 procentų nuotraukų yra fotografuojami žmonės“, – teigė „Fotolitos“ pardavimų direktorius Valdas Bagdonas.

Trečios kartos veido atpažinimo funkcija yra įdiegta naujausiame „Fujfiilm“ „FinePix F100fd“ modelyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)