HTC nori turėti nuosavą mobilųjį procesorių  (0)

Informacinis portalas „Techspot“ praneša, jog kompanija HTC ketina žengti labai svarbų žingsnį, siekiant sumažinti savo priklausomybę nuo pasaulinio mikroprocesorių su ARM architektūra gamintojo, kompanijos „Qualcomm“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kad būtų pasiektas šis tikslas, tarp HTC ir „ST-Ericsson“ buvo pasirašyta bendradarbiavimo sutartis, kuri numato, jog kompanijos bendrai kurs savo mikroprocesorių. Iki šiol kompanijos „ST-Ericsson“ procesoriai nebuvo labai populiarūs tarp telefonų gamintojų, tačiau greitu metu situacija gali pasikeisti. Pavyzdžiu gali tapti mikroschema „NovaThor U8500“. Šis gaminys jau naudojamas išmaniuosiuose telefonuose „Samsung Galaxy Ace 2“, „Sony Xperia P“ ir kituose mobiliuose įrenginiuose.

Skirtingai nei mobilūs procesoriai, kuriuos gamina „Apple“ ir „Samsung“, bendras HTC ir „ST-Ericsson“ kūrinys buvo skirtas nebrangiems įrenginiams. Ar tai reiškia, jog HTC ketina pradėti karą dėl pigių išmaniųjų telefonų, kaip tai sėkmingai daro, pavyzdžiui, ZTE ir „Huawei“, kol kas neaišku. Tačiau galima teigti viena: greitu metu HTC išmanieji telefonai turėtų tapti prieinamesni.

Masinė naujų procesorių gamyba numatyta 2013 m., o kuo virs šis dviejų kompanijų bendradarbiavimas, parodys tik ateitis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: