"Android 4.1" neleis atblokuoti telefono, pasinaudojus savininko nuotrauka  (2)

Išmaniojo telefono atblokavimo funkcija "Face Unlock", kuri buvo anonsuota kartu su "Android 4.0 Ice Cream Sandwich" ir veikė kaip viena iš saugumo užtikrinimo priemonių, vis tik pasirodė nesugebanti tinkamai apsaugoti mobiliojo įrenginio, kadangi ją lengva apgauti. Vietoj tikro šeimininko veido sistemai galima pateikti jo spausdintinę nuotrauką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aišku, "Google" visuomet pažymėdavo, jog "Face Unlock" funkcija yra eksperimentinė ir negali pasiūlyti labai aukšto saugumo lygio, tačiau dabar ji padarė žingsnį į priekį, kovojant su tai, kurie bus apsiginklavę savininkų nuotraukomis. Naujoje operacinėje "Android 4.1 Jelly Bean" atsirado atskirai įjungiama funkcija "Liveness Check", kuri reikalauja, jog vartotojas pamirksėtų veido identifikavimo metu – statinė nuotrauka, savaime suprantama, to padaryti negali.

Nežiūrint į tai, jog dabar apgauti "Android" išmanųjį telefoną taps daug sunkiau, nereikia funkcija "Face Unlock" pasitikėti besąlygiškai: ji gali „atrakinti“ telefoną ir tam žmogui, kuris labai panašus į savininką. Taigi kol kas turbūt saugiausia naudotis "senais gerais" PIN kodais ir panašiomis saugumo priemonėmis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)