Specialūs dėklai išmaniuosius telefonus paverčia ginklais (Video)  (0)

Tikimės, jog jums niekada neteko papulti į grėsmingai nusiteikusių užpuolikų rankas. O jei taip atsitiktų - ar norėtumėte turėti galimybę tiesiog paspausti fotografavimo mygtuką ir tuo pat metu apakinti ar apsvaiginti savo užpuoliką? Tai siūlo naujausi priedai, paverčiantys mobilųjį telefoną asmenine apsaugos priemone.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirkėjams jau teko matyti „iPhone“ dėklų, paverčiančių telefoną pinigine ar neleidžiančių jam nuskęsti, rašo guardian.co.uk. Tačiau saugumu besirūpinantis tėtis iš Jungtinių Valstijų sukūrė produktą, kuris telefoną paverčia ginklu. Susipažinkite su „Spraytect“ – „iPhone“ skirtu dėklu-pipiriniu purškalu.

„Kai mano duktė rengėsi išvykti mokytis universitetą, pradėjau ieškoti lengvų nešiotis ir socialiai priimtinų asmeninės apsaugos priemonių. Tačiau varginančios paieškos baigėsi be rezultatų“, – teigia idėjos autorius Scottas McPhersonas. Tuomet jam ir kilo geneali mintis: „Mano duktė niekuomet iš namų neišeina be telefono. Štai kuomet sugalvojau telefoną sujungti su pipiriniu purškalu.“

Galutinis produktas – visą telefoną apimantis dėklas, kurio užpakalinėje dalyje palikta anga purškalo talpai įdėti.


Šiek tiek pasipraktikavus, nusitaikyti ir papurkšti purškalo visai nebus suku, reklaminiame vaizdo klipe teigia buvusi „Miss Arizona“ Stacey Kole ir priduria, kad dėklas yra keleto skirtingų atspalvių su suderintų spalvų pipirinio purškalo talpomis. Be to, purškalo talpą galima naudoti kaip stovą, „leidžiantį filmus žiūrėti nelaikant telefono rankose“.

„Spraytect“ nėra pirmasis „iPhone“ skirtas dėklas, kurį galima naudoti kaip ginklą. Kiek anksčiau šiais metais pristatytas „Yellow Jacket“, dėklas su 650 kV įtampa apsvaiginančiu ginklu. „Mažiau nei dvi sekundės – ir ginklas parengtas naudoti. Palyginkite su įprastais apsvaiginančiais ginklais, kuriuos surasti ir ištraukti gali prireikti nuo 5 iki 10 sekundžių“, – internete giriamas produktas.


Užpuolikui atbaidyti nepakanka erzinančio telefono skambėjimo tono? Tad kodėl nepavertus „iPhone“ perspėjimo apie prievartavimą sistema, kurią sukūrė „Coyote Case“. Ją aktyvavus, skleidžiamas 100dB garas, o tuo pat metu buvimo vieta GPS tekstine žinute siunčiama visiems kontaktams, į kuriuos numatyta kreiptis būtiniausiu atveju.


Šiek tiek tradiciškesnis „Knucklecase“ telefoną paverčia į kastetą panašiu daiktu, tačiau gamintojai nurodo, kad tai „tik laikiklis ir apsauginis priedas“.


Japonijos kompanija „Marudai Corp“ sukūrė pirmąjį pasaulyje neperšaunamą dėklą – pagamintą iš 2,5 centimetrų storio plieno ir sveriantį 2 kilogramus. „Dėklas pribloškia visus, kurie jį pamato ar paliečia. Jei užsimesite jį ant kojos, be abejo rimtai susižeisite“, – teigia gamintojai. Tiesa, ar tai yra praktiška savisaugai, gamintojas nutyli. Bet kuriuo atveju, produkto apžvalginis video atrodo tuo pat linksmai ir pakankamai įspūdingai (po bandymo telefonas deja neveikė, nors korpusas išliko sveikas):


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(5)
(0)
(4)

Komentarai (0)