Vietnamo kibernetinio saugumo bendrovė išsiaiškino, kaip galima labai lengvai įveikti „iPhone X“ veido atpažinimo sistemą: smūgis „Apple“ pažadams (Video)  ()

Pristatant „iPhone X“, „Apple“ rinkodaros vadovas Philas Schilleris žurnalistams tvirtino, kad šio išmaniojo telefono veido atpažinimo sistema „FaceID“ yra neįveikiama net ir naudojant Holivudo meistrų sukurtas itin tikroviškas kaukes. Pasirodo, tokių tikroviškų kaukių net nereikia – Vietnamo kibernetinio saugumo bendrovė telefoną apmovė gerokai paprastesnėmis priemonėmis, rašo „The Verge“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-11-14 Vietnamo kibernetinio saugumo bendrovė išsiaiškino, kaip galima labai lengvai įveikti „iPhone X“ veido atpažinimo sistemą: smūgis „Apple“ pažadams (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įmonės „Bkav“ atstovai tvirtina, kad sugebėjo įveikti „iPhone X“ atrakinimą naudojant „FaceID“ dėl to, kad gerai išanalizavo „Apple“ naudotą gylio matavimo sistemą. O telefonui apgauti tereikėjo santykinai pigios, šiurpokai atrodančios kaukės, kurioje realistiškai atrodančios dalys yra tik akys, nosis ir burna.

„Bkav“ skelbia, kad kaukė buvo pagaminta derinant 3D spausdinimo, makiažo ir dvimačių vaizdų technologijas. Be to, taikyta ir šiek tiek „specialaus skruostų ir viso veido apdorojimo“ – daugiausiai tų vietų, kur yra matomi dideli odos plotai. Nosis buvo pagaminta iš silikono. Demonstraciniame vaizdo įraše parodoma, kaip telefoną savo veidu iš pradžių atrakina „Bkav“ inžinierius, o paskui tas pats atliekama atrakinimui naudojant kaukę.

Kaukė, anot vietnamiečių, yra santykinai pigi – apie 150 JAV dolerių. Ją įmonės specialistai pradėjo gaminti lapkričio 5 d. – iškart po to, kai į jų rankas pateko „iPhone X“. Tai reiškia, kad jie „FaceID“ apsaugą įveikė greičiau nei per savaitę. Tiesa, įmonė teigia, kad jų eksperimentas yra tiesiog koncepcijos patikrinimas ir kad jo ištobulinimui reikia atlikti daugiau darbų.

„Apie šią problemą privalo žinoti valstybių, didelių korporacijų vadovai, nes galima bandyti jų įrenginius atrakinti neteisėtai. Pasinaudoti šia spraga mėgėjams būtų sunku, tačiau profesionalams – nesudėtinga“, – savo svetainėje rašė „Bkav“.

Prieš savaitę „Apple“ viešai publikavo „FaceID“ techninius aprašus, kuriuose buvo pateikiami ir metodai, naudojami veidų atpažinimui. Aprašuose nurodoma, kad „iPhone X“ naudoja neuroninius tinklus, kurie yra apmokyti atpažinti ir pasipriešinti bandymams apgauti bei „apsaugo nuo bandymų atrakinti telefoną pasinaudojant nuotraukomis ar kaukėmis“. Tą patvirtino ir „Wall Street Journal“ žurnalistė Joanna Stern, kuriai nepavyko savo kauke apgauti „FaceID“.

P. Schilleris oficialaus telefono pristatymo metu teigė, kad „Apple“ inžinieriai bendradarbiavo su profesionaliais Holivudo kaukių kūrėjais ir makiažo meistrais siekiant apsaugoti telefoną nuo „FaceID“įveikimo.

„Tai yra tikros kaukės, kurias inžinierių komanda naudoja apmokant neuroninius tinklus apsisaugoti nuo „FaceID“ apgavysčių“, – sakė P. Schilleris.

Tiesa, jis nenurodė, ar bent viena iš parodyt kaukių sugeba apgauti veido atpažinimo sistemą. Tikimybę, kad atsitiktinis žmogus sugebės atrakinti svetimą telefoną per „FaceID“ jis įvertino labai optimistiškai – 1 iš 1 000 000.

Žemiau pateiktame vaizdo įraše apie „FaceID“ sistemos patikimumą pasakojama maždaug nuo 21 minutės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(15)
(5)
(10)

Komentarai ()