Keliaujantiems po ES šalis keisis tarptinklinio ryšio paslaugų kainos: jau skelbiama, kiek kainuos skambučiai, SMS ir internetas nuo birželio 15 d.  ()

Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) informuoja, kad nuo 2018 m. birželio 15 d., tarptinklinio ryšio paslaugos keliaujantiems po Europos Sąjungos (ES) valstybes Lietuvos vartotojams dar labiau atpigs.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-05-30 Keliaujantiems po ES šalis keisis tarptinklinio ryšio paslaugų kainos: jau skelbiama, kiek kainuos skambučiai, SMS ir internetas nuo birželio 15 d.  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

RRT, gavusi UAB „Bitė Lietuva“, „Telia Lietuva“, AB ir UAB „Tele2“ prašymus bei vadovaudamasi Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (EB) Nr. 2015/2120 6c straipsnio nuostatomis, šiems paslaugų teikėjams iš naujo nustatė mokesčius (didžiausias leistinas priemokas prie nacionalinių ryšio paslaugų tarifų) už tarptautinio tarptinklinio ryšio paslaugas (angl. roaming) keliaujant ES, taikytinus nuo 2018 m. birželio 15 d. iki 2019 m. birželio 14 d.

Lietuvos operatoriams leista taikyti tik tokio dydžio tarptinklinio ryšio mokesčius, kokių reikia jų patiriamiems nuostoliams kompensuoti, siekiant užtikrinti nacionalinių kainų stabilumą. Ar juos taikyti ir kokio dydžio, operatoriai spręs patys, tačiau jie negalės viršyti RRT nustatytos ribos, rašoma pranešime žiniasklaidai.

RRT, prižiūrėdama Reglamento vykdymą, turi teisę atšaukti sprendimą dėl mokesčių taikymo, jei gavus naujos informacijos būtų nustatyta, kad tarptinklinio ryšio mokesčiai ES taikomi ne tiems tikslams, kurie numatyti Reglamente (tam, kad padengtų nuostolius, siekiant išlaikyti nacionalinių kainų stabilumą).

Pažymėtina, kad mažėjant tarptautinio tarptinklinio ryšio mokesčiams, artėjame prie pagrindinio Reglamento tikslo – suteikti keliaujantiems europiečiams galimybę visoje ES naudotis judriojo ryšio paslaugomis tokiomis pat sąlygomis, kaip ir savo šalyje (angl. roam-like-at-home). Vis dėl to, daliai šalių, įskaitant ir Lietuvą, kuriose judriojo ryšio kainos yra palyginti žemos, siekiant apsisaugoti tuo galimo poveikio vietinių paslaugų kainoms vis dar reikalingos. Reglamente numatytos išimtys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(18)
(2)
(16)

Komentarai ()