Tai būtų stipru: skelbiama gudri schema, kaip Ukraina gali gauti „Leopard-2“ tankus be jokių nuostolių Vakarams  ()

Iš viso yra 5 šalys, kurios gali perduoti nedidelį skaičių „Leopard 2“ tankų. Tai labai rimtai sustiprintų Ukrainos kariuomenę ir nepakenktų valstybių donorių gynybiniams pajėgumams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos ministras pirmininkas Mariuszas Morawieckis pareiškė, kad Lenkija derasi dėl šalių koalicijos sukūrimo, kuri perduotų Ukrainai tankus „Leopard 2“.

„Defense Express“ pasiūlė, iš ko ginkluotosios pajėgos galėtų gauti šarvuočius.

Kaip pažymėjo Morawieckis, pati Varšuva neperduos tankų be platesnės šalių koalicijos. Lenkija pasiruošusi Ukrainai perduoti iki dešimties tankų. Tuo pačiu Lenkijos Tarptautinės politikos biuro vadovas Jakuba Kumocha pažymi, kad Lenkijos pusė gali perleisti kelias dešimtis tankų, bet tikrai dėl to nenukentėtų. Lenkija kartu su parlamentarais iš Suomijos inicijuoja diskusijas dėl tankų tiekimo Ukrainai.

Straipsnio autoriai pažymi, kad JK, Prancūzija ir Italija yra ginkluotos atitinkamai nacionaliniais tankais „Challenger 2“, „Leclerc“ ir „C1 Ariete“. Jos neperleis „Leopard 2“. Taip pat Austrija, Vengrija, Graikija ir Turkija dėl politinių priežasčių neperduos Ukrainai sunkiosios technikos.

Kas gali perduoti „Leopard 2“ tankus Ukrainai?

Kolektyvinį sprendimą dėl „Leopard 2“ tankų tiekimo Ukrainos kariuomenei gali priimti šalys, turinčios daugiau nei 100 tankų:

  • Suomija – 100 „Leopard 2A6“ ir 100 „Leopard 2A4“ sandėlyje;
  • Vokietija – 225 „Leopard 2A5/2A6“, 59 „Leopard 2A7/2A7V“ ir 55 „Leopard 2A4“ sandėlyje;
  • Švedija - 120 „Leopard 2A5“;
  • Ispanija – 108 „Leopard 2A4“ ir 219 „Leopard 2E“;
  • Lenkija – 126 „Leopard 2A4“, 105 „Leopard 2A5“ ir 16 „Leopard 2 PL“.

 

Iš viso yra 1233 tankai, kai kurie iš jų yra saugomi sandėliuose. Kartu šalys gali perduoti mažas tankų partijas, kurios kartu suteiks reikšmingą pastiprinimą Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(70)
(0)
(70)

Komentarai ()