„Daugybė stiprių sprogimų“. Izraelio aviacija pradėjo galingą bombardavimą – kas vyksta? (Foto, Video)  ()

Izraelis pradėjo oro antskrydžius Gazos ruože, pažadėjęs imtis atsakomųjų veiksmų dėl Libano raketos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Izraelio aviacija pradėjo galingą bombardavimą.

Izraelis vėlai ketvirtadienį (balandžio 6 d.) pradėjo oro antskrydžius Gazos ruože po to, kai pažadėjo imtis atsakomųjų veiksmų dėl tarpvalstybinių raketų, paleistų iš Libano.

Remiantis pareiškimu, Izraelio kariuomenė pranešė, kad smogta Gazos Ruože. Tai įvyko naujienų agentūrai AFP pranešus, kad šiąnakt 00.15 val. (Lietuvos laiku) rajone pasigirdo trys sprogimai.

Vienas palestiniečių saugumo šaltinis sakė, kad smogta kelioms „Hamas“ mokymo vietoms. Po pusvalandžio nuaidėjo daugybė stiprių sprogimų, o virš galvos buvo girdėti skrendantys orlaiviai, pranešė AFP.

Šie oro antskrydžiai surengti po to, kai Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu pažadėjo, kad Jeruzalės priešai sumokės kainą po raketų, paleistų iš Libano.

Per žydų Paschos šventę į Izraelį buvo paleistos 34 raketos – tai didžiausias eskalavimas nuo 2006 m., kai Izraelis ir „Hezbollah“ kariauja.

Izraelio kariuomenė dėl raketų atakų kaltino palestiniečių grupuotes. Kariuomenės pareiškime teigiama, kad „identifikavo 34 raketas, kurios buvo paleistos iš Libano teritorijos į Izraelio teritoriją“.

 

Kariuomenė pridūrė, kad 25 raketos buvo perimtos ir penkios raketos nusileido Izraelio teritorijoje. Jokia grupuotė neprisiėmė atsakomybės už šį išpuolį.

 

 

Kalbėdamas su žurnalistais, Izraelio kariuomenės atstovas pulkininkas leitenantas Richardas Hechtas sakė:

„Tikrai žinome, kad tai palestiniečių ugnis. Tai gali būti „Hamas“, tai gali būti „Islamo džihadas“, mes vis dar bandome išsiaiškinti, bet tai nebuvo „Hezbollah“.

„Manome, kad „Hezbollah“ apie tai žinojo, o Libanas taip pat turi tam tikrą atsakomybę. Taip pat tiriame, ar tame dalyvavo Iranas“, – pridūrė jis.

Libano ministras pirmininkas Najibas Mikati atmetė bet kokį „eskalavimą“ iš savo šalies po raketos atakos. Mikati sakė, kad jo šalis atsisakė naudoti savo teritoriją operacijoms, kurios destabilizuoja padėtį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(0)
(11)

Komentarai ()