„Sukelia galingą įspūdį“ – „Black Hawk“ įsiveržė į priešo teritoriją (Video)  ()

Specialiosios pajėgos praktikavo kovinių grupių nusileidimą mūšio lauke, evakuaciją, išsilaipinimą nuo nusileidimo lynų, taip pat naktinius skrydžius. Pažymima, kad „Black Hawk“ vykdo operacijas net priešo teritorijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gynybos ministerijos GUR kovotojai įvaldė ir koviniuose veiksmuose naudoja legendinį amerikiečių sraigtasparnį „Black Hawk“. Tai pranešė agentūros spaudos tarnyba.

Vienoje iš fronto krypčių vyko Gynybos ministerijos GUR specialiųjų padalinių sąveikos su daugiafunkciu sraigtasparniu „Black Hawk“ mokymai. Ukrainos kovotojai praktikavo nusileidimo įgūdžius mūšio lauke, išsilaipinimą nuo nusileidimo lynų, naktinius skrydžius.

„Sraigtasparnis daro įspūdį savo patikimumu, paprastumu ir išgyvenamumu kovoje. Turėdami Mi-8 ir Mi-24 valdymo patirties, „Black Hawk“ skridome pirmą dieną, kai jį gavome. Tiesiog atsisėdome ir išskridome“, - sako sraigtasparnio skrydžio inžinierius.

Anot jo, ukrainiečių ekipažai „Juodąjį vanagą“ įvaldė „per kelias valandas“.

 

Ukrainos gynėjų teigimu, „Juodasis vanagas“ yra manevringesnis nei Mi-8 ir daug geriau valdomas. Taip pat sraigtasparnis ore gali išbūti iki 3 valandų ir įveikti daugiau nei 600 km. Be to, jis gali paleisti valdomas ir nevaldomas „Hellfire“ tipo raketas ir gali būti naudojamas kroviniams gabenti, pėstininkams palaikyti ir sužeistiesiems evakuoti.

 

„Per pastaruosius metus mūsų pilotų lygis nepaprastai išaugo. Šiuo metu Ukraina gali nesunkiai priimti apie šimtą universalių „Black Hawk“ tipo sraigtasparnių, apie 50 atakos sraigtasparnių „Apache“, taip pat apie 40–60 „Chinook““, – tikina sraigtasparnio pilotas šaukiniu „Maestro“.

„Maestro“ priduria, kad „Black Hawk“ jau aktyviai dalyvauja kovinėse operacijose, ypač priešo teritorijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(111)
(1)
(110)

Komentarai ()