JAV žiniasklaida: Kaspijos jūroje prasidėjo neįtikėtino masto Rusijos ir Irano veiksmai  (1)

Iranas nutiesė tiekimo kelią per Kaspijos jūrą ir siunčia Rusijai didelius kiekius amunicijos karui su Ukraina, rašo „The Wall Street Journal“. Straipsnyje remiamasi dokumentais ir pareigūnais, pranešė „Ukrinform“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-26 JAV žiniasklaida: Kaspijos jūroje prasidėjo neįtikėtino masto Rusijos ir Irano veiksmai  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Rusijos laivai per Kaspijos jūrą gabena didelius kiekius Irano artilerijos sviedinių ir kitos amunicijos, kad aprūpintų Ukrainoje kovojančią kariuomenę, sakė Artimųjų Rytų pareigūnai“, – rašoma straipsnyje. Jame priduriama, kad tai kelia „didėjantį iššūkį JAV ir jų sąjungininkėms mėginant sutrikdyti Maskvos ir Teherano bendradarbiavimą“.

„Per pastaruosius šešis mėnesius krovininiai laivai pervežė iš Irano į Rusiją daugiau nei 300 tūkst. artilerijos sviedinių ir milijoną šovinių“, – rašo „The Wall Street Journal“.

Pasak Artimųjų Rytų pareigūnų, naujausia žinoma ginklų siunta buvo pasiųsta iš Irano per Kaspijos jūrą į Rusiją kovo pradžioje Rusijos krovininiu laivu „Rasul Gamzatov“. Pareigūnų teigimu, laivas vežė 1000 konteinerių su 2000 artilerijos sviedinių, anksčiau apie tai nebuvo pranešta.

 

Leidinio teigimu, žvalgybos duomenimis apie siuntas pasidalyta su JAV.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: ELTA
ELTA
(8)
(25)
(-17)

Komentarai (1)