JAV Kosmoso pajėgų generolas pareiškė nesuprantantis, kam reikalinga jo organizacija  (1)

Kosminės pajėgos yra palyginti nauja JAV kariuomenės šaka, skirta karinėms operacijoms kosmose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Agentūra įkurta 2019 m., prezidentaujant Donaldui Trumpui, tačiau panašu, kad bėgant metams niekas nesuprato, kokiais konkrečiais tikslais.

Ką saugo kosmoso pajėgos?

Šios tarnybos generolas Chance'as Saltzmanas, atsakingas už kosmines misijas, išsiuntė visiems sergėtojams (sentinels) – taip vadinami skyriaus darbuotojai – laišką su gana keistais pareiškimais, rašo „Futurism“.

„Esu susirūpinęs dėl mūsų dabartinės misijos. Man didžiausią nerimą kelia tai, kad misijos formuluotė neatspindi, kodėl šaliai reikia kosminių pajėgų ir kokias gyvybiškai svarbias funkcijas atlieka sergėtojai“, – rašo Saltzmanas.

2024 m. Bideno administracija organizacijai finansuoti prašo 30 milijardų dolerių biudžeto.

Pagal dabartinį misijos pareiškimą, patvirtintą 2019 m. gruodį, Kosminės pajėgos yra „atsakingos už sergėtojų organizavimą, mokymą ir aprūpinimą, kad jie galėtų vykdyti pasaulines kosmines operacijas, kurios pagerina jungtinių ir koalicijos pajėgų kovos būdus, taip pat siūlo karinius sprendimus priimantiems asmenims siekiant nacionalinių tikslų“.

 

Tačiau Saltzmanas mano, kad šis pareiškimas nevisiškai atspindi sergėtojų pareigas.

„Sergtojai suteikia jėgų ir priemonių. Jie valdo kai kurias technologiškai pažangiausias sistemas pasaulyje. Tai darydami jie atgraso priešą ir, jei atgrasymas nepavyksta, karine jėga gina JAV interesus“, - rašo generolas.

Generolas taip pat mano, kad dabartinė misija yra ilga ir sudėtinga ir kad jie „gali padaryti geriau“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(1)
(7)

Komentarai (1)