[ŽT] „Jei Rusija smogs branduolinį smūgį Ukrainai, ji pradės karą su NATO.“ Galingas rezoliucijos projektas Senate  ()

Maskvos branduolinio smūgio grėsmė dabar yra didžiausia nuo Karibų jūros krizės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei Rusija smogs Ukrainai branduolinį smūgį, kad sustabdytų Ukrainos kontrpuolimą, tai reikš Kremliaus įsitraukimą į karą su NATO. Branduolinio ginklo panaudojimas Ukrainoje lems radiacijos išmetimą į Europos teritorijas, kuriose yra Šiaurės Atlanto Aljanso valstybės narės.

Atitinkamą rezoliucijos projektą JAV Senate užregistravo Demokratų partijos atstovas Richardas Blumenthalis ir respublikonas Lindsey Grahamas.

Per spaudos konferenciją Kongrese Grahamas citavo Baltųjų rūmų prezidentą Joe Bideną, kuris įvardijo realią Rusijos Federacijos branduolinio ginklo panaudojimo grėsmę.

Grahamo teigimu, Maskvos branduolinio smūgio grėsmė dabar yra didžiausia nuo Karibų jūros krizės. Visų pirma ji išaugo dėl Rusijos taktinių branduolinių ginklų dislokavimo Baltarusijos teritorijoje.

 

„Geriausias būdas tam (Rusijos branduolinio ginklo panaudojimui – red.) užkirsti kelią – paaiškinti rusams tokių veiksmų pasekmes. O mūsų žinutė Putino aplinkiniams yra ta, kad jeigu jūs tai padarysite, jei vykdysite jo nurodymą, jei jis kada nors tokį duos, galite tikėtis didžiulio NATO atsako, jūs atsidursite kare prieš NATO“, – pabrėžė senatorius.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(1)
(39)

Komentarai ()