„Jie patenka pas rusus. Mes tai matome.“ Izraelis skelbia netikėtą žinią, kas nutiko su Vakarų ginklais  (1)

Pasak Izraelio ministro pirmininko Benjamino Netanyahu, Vakarų ginklai, kurie buvo perduoti Ukrainai, tariamai jau yra netoli Izraelio sienų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu papasakojo, kodėl Jeruzalė neperduoda ginklų Kijevui kovoti su Rusijos Federacija. Anot jo, Izraelis turi ypatingą situaciją. Apie tai rašo „Jerusalem Post“.

Netanyahu teigimu, Izraelis turi „karinę sieną“ su Rusija. Taip, Izraelio pilotai skraido kartu su rusų pilotais danguje virš Sirijos.

„Manau, kad svarbu išlaikyti veiksmų laisvę prieš Irano bandymus užimti karinę poziciją prie mūsų šiaurinės sienos“, – sakė politikas.

Jis mano, kad Izraelio padėtis skiriasi nuo Lenkijos, Vokietijos ir kitų Europos šalių padėties.

Be to, anot B. Netanyahu, Vakarų prieštankinių raketų kompleksai, kurie anksčiau buvo perduoti Ukrainai, neva jau buvo pastebėti prie Izraelio sienų.

„Mes taip pat turime susirūpinimą, kad visos sistemos, kurias perduosime Ukrainai, bus panaudotos prieš mus. Nes jos gali patekti į Irano rankas ir būti panaudotos prieš mus. Ir, beje, tai nėra teorinė galimybė. Taip atsitiko su Vakarų prieštankiniais ginklais, kuriuos dabar randame netoli savo sienų“, – sakė politikas.

 

Anot jo, Jeruzalėje užjaučiama Ukraina ir apraudama tragedija, kuri vyksta dėl Rusijos pradėto karo.

„Norėtume, kad tai pasibaigtų. Ir aš manau, kad taip pat esame ypatingoje situacijoje, kai ateityje galime padėti užbaigti šį konfliktą“, – sakė Netanyahu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(41)
(-40)

Komentarai (1)