Tai nebūdinga Ukrainai. ISW skelbia, kas labai nustebino JAV ir ES  ()

Karo tyrinėtojai pažymi, kad JAV ir ES šalys tikėjosi daugiau, tačiau sąjungininkai pripažįsta, kad kol kas tai tik pradžia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo tyrinėtojai mano, kad dabartinė lėta Ukrainos kontrpuolimo operacijų eiga visiškai neatspindi viso Ukrainos puolimo potencialo. Matyt, ginkluotosios pajėgos sudaro sąlygas tęsti kontrpuolimą, kuris užtruks. Apie tai savo ataskaitoje praneša Karo studijų institutas (ISW).

Analitikai cituoja Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio žodžius, kuris pripažino, kad Vakarų partnerių lūkesčiai dėl kontrpuolimo skiriasi. Tačiau valstybės vadovas reikalavo, kad Ukrainos gynybos pajėgos vykdytų operacijas taip, kaip jos manys, kad tai būtina, nepaisydamos kitų šalių spaudimo.

 

CNN birželio 22 d. pranešė, remdamasi aukšto rango JAV atstovo ir kitų Vakarų veikėjų pareiškimais, kad dabartiniai Ukrainos kontrpuolimo rezultatai skiriasi nuo jų lūkesčių. Tačiau kartu pareigūnai pripažino, kad pradinis etapas vis dar tęsiasi, o Vakarų šalys tikisi reikšmingų ginkluotųjų pajėgų sėkmės ateityje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(1)
(39)

Komentarai ()