Kodėl JAV neskuba duoti Ukrainai ilgo nuotolio ATACMS raketų. Eksperto nuomonė  ()

ATACMS yra visiškai kitos eilės ginklas, „premier lygos ginklas“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV neskuba Ukrainai duoti tolimojo nuotolio ATACMS raketų ne todėl, kad bijo eskalacijos fronte, o todėl, kad bijo tam tikrų karinių technologijų patekimo į rusų rankas.

Tokią nuomonę interviu „RBC Ukraina“ išreiškė „Informacinio pasipriešinimo“ grupės koordinatorius Kostantynas Mašovecas.

Eksperto teigimu, vargu ar kas nors iš Vakarų kariškių ir politikų rimtai bijo bet kokio eskalavimo.

„Kaip gali įvykti ši eskalacija? Bepiločiai orlaiviai jau skrido virš Kremliaus, jau buvo reidų Belgorodo ir Briansko srityse, okupuotame Kryme. Žinoma, eskalacijos amerikiečiai nebijo, bet ko nors kito. Manau, kad realiai jie bijo tam tikrų karinių technologijų patekimo į rusų rankas, o ne jų reakcijos į to ar kito ginklo pasirodymą Ukrainoje“, – aiškino jis.

Mašovecas priminė, kad ATACMS yra visiškai kitos eilės ginklas, „premier lygos ginklas“.

„Juk tai labai brangi, labai tiksli ir labai destruktyvi naikinimo priemonė, o svarbiausia – tolimojo nuotolio. ATACMS mums galėtų tapti savotišku ukrainietišku „Iskander“. Daugeliu dalykų tai iš esmės pakeistų operatyvinę-strateginę situaciją“, – pridūrė ekspertas.

 

Be to, jo nuomone, tokių ginklų atsiradimo Ukrainoje poveikį visiškai įmanoma palyginti su M-270 ar HIMARS sistemų pasirodymu ginkluotosiose pajėgose.

„Atminkite, kad operatyviniame-taktiniame segmente jie kažkada labai smarkiai pakeitė situaciją. O ATACMS yra kitas lygis, jo atveju tai turėtų operatyvinę-strateginę reikšmę“, – tvirtino Mašovecas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(2)
(16)

Komentarai ()