Nutekintas visiškai slaptas dokumentas. Skelbiama sensacija, ką iš tikro sutarė Rusija ir Iranas  (1)

Slaptas Rusijos ir Irano susitarimas dėl „Shahed“ gamybos: žiniasklaida gavo šio bendradarbiavimo įrodymų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tatarstano gamykla planuoja iki 2025 metų pagaminti 6000 „Shahed“ dronų-kamikazių. 

Amerikiečių laikraštis „The Washington Post“ gavo vidinius dokumentus apie Tatarstano specialiosios ekonominės bendrovės „Alabuga“ gamyklos veiklą, kuri iki 2025 metų ketina pagaminti 6 tūkst. dronų. Dokumentuose, kuriuos žurnalistai gavo iš vieno iš nurodytos įmonės darbuotojų, yra informacija apie laikotarpį nuo 2022 m. žiemos iki 2023 m. pavasario, patvirtinanti glaudų Rusijos Federacijos bendradarbiavimą su Iranu, kuris oficialiai visais įmanomais būdais bando neigti bendradarbiavimą su Maskva bepiločių orlaivių gamyboje.

Laikraščio teigimu, Teheranas pateikė Rusijos Federacijai projektinę dokumentaciją ir savo komponentus bepiločių orlaivių gamybai, o Maskva, remdamasi tuo, turėtų užtikrinti gamybą savo teritorijoje, ją padidinti ir išspręsti problemą dėl komponentų trūkumo ir logistikos.

Bepiločių orlaivių gamybos Tatarstane plane numatyti trys etapai:

  • nesurinktų dronų pristatymas iš Irano į Rusiją, kur juos surenka Rusijos pusė;
  • Rusijos Federacija paleidžia savo gamybą, tačiau varikliai ir elektronika ir toliau bus importuojami;
  • minimalus Irano kišimasis į gamybos procesą ir tikslas – pagaminti daugiau nei 4 tūkst. vienetų. 

 

Didžiausia Rusijos Federacijos problema gaminant „Šahedus“ yra elektronikos trūkumas, nes ji iki sankcijų buvo importuojama iš Vakarų. Dalis komponentų įsigyta apeinant apribojimus, o kita dalis su Kinijos pagalba galėjo būti pagaminta Rusijoje ir Baltarusijoje.

Tuo pat metu Maskva vis dar patiria problemų su variklių gamyba. Siekdama padidinti jų kiekį, gamykla Tatarstane viliojo darbuotojus didesniais atlyginimais ir apsunkino esamų darbuotojų pasitraukimą iš darbo.

Dėl komponentų problemos gamykla atsilieka nuo grafiko bent mėnesį. Straipsnyje taip pat rašoma, kad tarp dronų, kuriuos Iranas tiekė Rusijos Federacijai, apie 25% pasirodė sugedę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(6)
(2)

Komentarai (1)