„Dirba 24 val. per parą net ir apšaudomi.“ Zelenskis skelbia netikėtą Ukrainos paslaptį  ()

Ukraina yra giliai pramoninė šalis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina gamina ginklus savo gynybai. Prasidėjus invazijai, kai kurių užsienio užsakymų vykdymas buvo sustabdytas, kad Ukraina galėtų pasigaminti ginklų sau. Ukrainos prezidentas V. Zelenskis naujame interviu teigia, kad gynybos pramonės kompanija „Ukroboronprom“, nors ir nepaisydama apšaudymų dirbo 24 valandas per parą, viena nesusitvarkė su ginklų gamyba, todėl į pagalbą atėjo privatūs gamintojai.

„Jie dirbo apšaudomi. Esu jiems labai dėkingas. Žuvo inžinieriai, paprasti darbininkai. Turėjo keliauti į užsienį, bet daviau per rankas, kad niekas neišeitų. Jei jie ras kelią už įstatymo ribų, su žmonėmis bus susitvarkyta kietai, bet pagal įstatymus“, – sakė prezidentas.

Jis pažymėjo, kad Ukraina turi ginklų tiekimo sutartis, sudarytas dar prieš invaziją, todėl kartais Kyjivui teko kalbėtis su partneriais apie neišvengiamą vėlavimą, nes tų ginklų reikia pačiai Ukrainai.

„Gaminame daug bepiločių orlaivių. Gaminame „Neptun“, „Stuhna“, „Korsar“ ir net ne dešimt kartų daugiau nei prieš karą“, – sakė Volodymyras Zelenskis.

 

Jis pažymėjo, kad ginklų gamybos klausimas keliamas kiekviename kariuomenės vado susirinkime.

„Pradėjome gaminti NATO tipo artileriją - Ukrainoje jos niekada nebuvo ir neturėjo būti, bet pavyko. Dabar turime savą 155 mm artileriją, kuri šiandien yra lauke“, – sakė prezidentas.

Zelenskis pažymėjo, kad Vakarų partneriai skatina Ukrainos gynybos pramonės plėtrą.

(60)
(0)
(60)

Komentarai ()