„To nebuvo niekada, jokiame kare... Išstovėti neįmanoma“. Beprotiška, ką daro artilerija  ()

Ukrainos kare su Rusija keičiasi nusistovėję kariniai principai ir stereotipai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įprasta manyti, kad puolimas visada pavojingesnis už gynybą, nes priešas yra pasiruošęs ir laukia, o ukrainiečiai yra mažiau uždari ir apsaugoti, tačiau šiandieninė situacija rodo, kad šie principai keičiasi.

Visuotinio karo ypatybė yra tikslumas, kuriuo dirba artilerija, įskaitant priešo artileriją. Todėl išlaikyti poziciją Ukrainos kariuomenei gali būti dar sunkiau nei ją užimti.

Tokią nuomonę „24 kanalui“ išsakė Aukščiausiosios Rados Nacionalinio saugumo, gynybos ir žvalgybos komiteto sekretorius Romanas Kostenko.

„Kalbant su mūsų kariškiais, jie sako, kad pulti yra lengviau nei laikyti pozicijas. Pavyzdžiui, mums pavyksta užimti kokią nors vieną liniją ar desantą, bet tada visa priešo artilerija pradeda juos naikinti. Todėl kariniai stereotipai keičiasi, ir vaikinai sako, kad lengviau eiti į puolimą nei stovėti“, - pabrėžė Romanas Kostenko.

To priežastis, pasak R. Kostenko, yra didelis artilerijos prisotinimas ir jos tikslumas, kurį nustato dronai. Jei anksčiau buvo ištisi divizionai, pulkų artilerija, kuri tiesiog „išliedavo“ ugnies bangą ir taip pataikydavo į taikinį, tai dabar pavieniai ginklai padaro tai, ką anksčiau darydavo divizionai.

 

„Juos koreguoja dronas, todėl net ir užėmus poziciją ją išlaikyti labai sunku, nes artilerija veikia tiksliai. Dar niekada jokiame kare ji nebuvo tokia tiksli. Sunku, bet tokia yra karo realybė“, - reziumavo Nacionalinio saugumo, gynybos ir žvalgybos komiteto sekretorius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(0)
(38)

Komentarai ()