Rusijai smogė „Kinžal“ raketa. Ant kojų pakelta daugybė kariškių, evakuojami gyventojai. Kas nutiko  (1)

Rusijos lėktuvas MiG-31k numetė raketą „Kinžal“ ant Tulos srities Rusijoje. Tai atsitiko, kai rusų įsibrovėliai bandė atakuoti Ukrainos aerodromą Ivano Frankivsko srityje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius bandė užpulti Ukrainos aerodromą 2023 metų rugpjūčio 11 dieną. Tačiau, pasak vietinių „Telegram“ kanalų, vienas iš Rusijos naikintuvų MiG-31K tiesiog „numetė“ raketą, tariamai dėl nenormalaus sistemos nusidėvėjimo.

„Keista, bet pagal visus požymius rusai net neieškojo raketos. Kariškiai iš įpročio pranešė apie sėkmingą visų taikinių sunaikinimą, tačiau rugsėjo 12 d. už pusantro kilometro nuo Biriulovkos kaimo traktorininkas pastebėjo žemėje kyšantį keistą daiktą“,  - rašma viename „Telegram“ kanale.

Po to visos regioninės saugumo pajėgos nuvyko į raketos katastrofos vietą ir net iškvietė X-47M2 gamyklos atstovus.

Jau vietoje inžinieriai priėjo prie išvados, kad hipergarsinės raketos „Kinžal“ iš Tulos pervežti neįmanoma. Todėl jie nusprendė susprogdinti raketą.

Toliau Rusijos valdžia 7 evakuacijos autobusais evakavo vietos gyventojus. Įtariama, kad procese dalyvavo keli šimtai kariškių. Tačiau rusai skundėsi, kad jiems neleidžiama su savimi vežtis savo augintinių.

Kas žinoma apie išpuolį prieš aerodromą Ivano Frankivsko srityje

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgos pranešė, kad rugpjūčio 11-osios rytą Rusijos įsibrovėliai su raketomis „Kinžal“ atakavo Ivano Frankivsko sritį. Priešo taikinys buvo Ukrainos aerodromas Kolomijos mieste.

 

Yra žinoma, kad tuo metu rusai iš Rusijos Tulos ir Lipecko sričių oro erdvės iš keturių MiG-31K lėktuvų iššovė maždaug keturis „Kinžal“.

Tada Ukrainos kariškiai numušė vieną „Kinžal“ Kijevo srityje. Likusios trys hipergarsinės raketos smogė netoli aerodromo.

Ukrainos kariškiai pranešė, kad priešas pataikė į civilinę infrastruktūrą, o viena iš raketų pataikė į gyvenamąjį sektorių. Žuvo vaikas, kiti buvo sužeisti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(72)
(-45)

Komentarai (1)