„Mes pasirašėme sutartį su velniu...“ Kubos gyventojai atvyko į karą. Jiems šokas, ką padarė rusai  ()

Anot žurnalistų, Kremlius ir toliau verbuoja Kubos piliečius dalyvauti karo veiksmuose.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-26 „Mes pasirašėme sutartį su velniu...“ Kubos gyventojai atvyko į karą. Jiems šokas, ką padarė rusai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacija ir toliau verbuoja kubiečius karui Ukrainoje, o jiems tai yra vienintelė galimybė palikti salos teritoriją. Apie tai „Politico“ parašė rugsėjo 25 d.

Žurnalistams pavyko rasti keletą Kubos samdinių, kurie pasidalino savo pabėgimo iš salos ir naujo gyvenimo Rusijoje detalėmis.

Pavyzdžiui, 19-metis Cezaris dirbo barmenu ir vos išgyveno. Prieš kurį laiką jis jau bandė laivu išplaukti iš Kubos, bet nesėkmingai. Tada rusų verbuotojas nupirko jam lėktuvo bilietą į Maskvą ir tokiu būdu jis vis tiek paliko „Laisvės salą“.

„Jei tai yra auka, kurią turiu paaukoti dėl savo šeimos sėkmės, aš tai padarysiu. Galite būti branduolinės fizikos specialistu ir vis tiek čia badauti. Su dabartiniu atlyginimu vargiai galiu sau leisti būtiniausius dalykus, tokius kaip tualetinis popierius ar pienas,“ – sakė kubietis.

Kartu jis pažymėjo, kad kare nori būti eilinis felčeris, o ne karys.

Beje, žurnalistai sužinojo, kad ne visiems užverbuotiems Kubos piliečiams rusai sako tiesą apie tai, ką jie turės daryti fronte. 40-metis Pedro pažymėjo, jog iš pradžių jam buvo pažadėtas tik vairuotojo darbas, o jo užduotis būtų vežti personalą ir statybines medžiagas. Atvykus į Rusijos Federaciją paaiškėjo, kad jis buvo apgautas ir turėjo kautis su ginklu rankose.

 

„Mes pasirašėme sutartį su velniu. O velnias saldainių neduoda“, - sakė Pedro, kuris netrukus bus išsiųstas į fronto liniją.

„Politico“ straipsnyje teigiama, kad aktyvi verbavimo kampanija saloje prasidėjo dar 2022 metų pabaigoje. Samdiniams pradėta žadėti vienerių metų sutartis su Rusijos Federacijos gynybos ministerija, taip pat greitas buvimo Rusijos teritorijoje legalizavimas. Kalbant apie mokėjimus grynaisiais, jiems buvo pažadėta vienkartinė 2000 USD pašalpa, o po to - 2100 USD atlyginimas.

 

Rusija, greičiausiai, jau spėjo atsivežti dešimtis ar šimtus žmonių.

Europos politikos analizės centro (CEPA) vyresnysis mokslo darbuotojas Pavlo Luzinas pažymėjo, kad Kremliui reikia verbuoti užsienio piliečius, kad galėtų atlikti propagandines užduotis ir sukurti vaizdą, jog Vakarai nepalaiko Ukrainos.

„Be kalbos mokėjimo, reljefo žinių ar tinkamo šiuolaikiniam karui paruošimo jie bus greitai nužudyti ir viskas“, – sakoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(9)
(29)

Komentarai ()