„Abrams“ atvyko. Kuo tai padės Ukrainai (Video)  ()

Pirmieji amerikiečių tankai „Abrams“ jau atkeliavo į Ukrainą. Tikimasi, kad „Abrams“ padės ginkluotosioms pajėgoms pralaužti stiprią Rusijos karių gynybą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

M1 „Abrams“ yra galingas ir pajėgus amerikietiškas pagrindinis kovos tankas, naudojamas nuo 1980 metų. JAV sutiko Ukrainai peduoti 31 tokį tanką, bet kalbama apie dar 30 „Abrams“ perdavimą. Štai kelios pagrindinės „M1A1 Abrams“ tanko savybės.

„M1A1 Abrams“ specifikacijos:

  • Svoris - apie 60 tonų;
  • Įgula - 4 (vadas, artileristas, užtaisytojas, vairuotojas;
  • Šarvai - kompozitiniai šarvai su nusodrinto urano intarpais;
  • Ginklai - 120 mm pabūklas, 12,7 ir 7,62 mm kulkosvaidžiai;
  • Variklis - dujų turbina, 1120 kW;
  • Maksimalus greitis - 72 km/val. kelyje, 40 km/val. bekelėje.

Reikia atskirai paminėti, kad „Abrams“ variklis, „Honeywell AGT1500“ dujų turbina, gali naudoti kone bet kokius degalus.

Pagrindinis „Abrams“ ginklas - lygiavamzdis 120 mm M256, giminingas vokiškam „Rheinmetall L44“ - Ukrainoje „Abrams“ ir „Leopard 2“ galės dalintis standartine NATO tankų amunicija. Priklausomai nuo sviedinio, „Abrams“ gali naikinti taikinius ir 3 kilometrų atstumu.

 

Tikimasi, kad „Abrams“ padės Ukrainos gynybos pajėgoms pralaužti stiprią Rusijos karių gynybą. Jie gali sėkmingai naikinti priešų tankus ir pralaužti gerai įtvirtintas priešo pozicijas. Pasak Ukrainos karininkų, „Abrams“ bus itin svarbus siekiant įgyti pranašumą mūšio lauke.

„Tankai yra labai svarbūs tiek gynybai, tiek puolimui. Modernizuoti šiuolaikiniai tankai, juos lydintys mokymai ir gebėjimas juos naudoti turės esminės reikšmės Ukrainos sėkmei“, – dar birželį sakė JAV Generalinio štabo pirmininkas Markas Milley.

(19)
(0)
(19)

Komentarai ()