Sakartvelas taria STOP. Draudimas įsigalioja nuo rugsėjo 26 d. Skelbiama, kas laukia rusų  (1)

Sakartvelas nusprendė apriboti rusų verslą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sakartvelo vyriausybė įvedė iš Europos Sąjungos įvežamų automobilių eksporto, reeksporto ar tranzito į Rusiją draudimą, rašo „The Moscow Times“.

Draudimas įsigalioja jau rugsėjo 26 d. Jis taikomas automobiliams, kurių variklio darbinis tūris viršija 1,9 l. Hibridams ir elektra varomoms transporto priemonėms taip pat taikomi ribojimai.

Nuo rugpjūčio 1 dienos Sakartvelo valdžia įvedė JAV gaminamų automobilių eksporto ir reeksporto į Rusiją apribojimus. Abi priemonės yra susijusios su 11-uoju sankcijų Rusijai paketu, kurį ES įvedė 2023 metų birželį. Tada ES uždraudė eksportuoti į Rusiją visus naujus ir naudotus automobilius su aukščiau nurodytomis savybėmis, nors anksčiau buvo draudžiama tiekti tik prabangius automobilius.

Nacionalinės Sakartvelo statistikos tarnybos duomenimis, įsigaliojus rugpjūčio mėnesio apribojimams, automobilių eksportas į Rusiją sumažėjo 12 kartų ir siekė tik 85 automobilius per mėnesį. Palyginti su 2022 metų rugpjūčio mėnesiu, automobilių pristatymai sumažėjo 8,6 karto.

 

Tačiau įvedus naujus apribojimus stambūs importuotojai persiorientavo ir automobilius vežė per Iraną, Kazachstaną, Kirgiziją. Pirkėjams taip toli keliaujantys automobiliai kainuoja mažiausiai 1000 dolerių brangiau. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(55)
(0)
(55)

Komentarai (1)