„Viskas pagal planą.“ Rusų įgūdis „nepralaimėti“  ()

Rusai turi vieną neįtikėtiną įgūdį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jelena Osmolovskaja, rašanti apie energetikos sektorių, sankcijas Rusijai ir Rusijos hibridinį karą prieš Ukrainą savo autoriniame straipsnyje „24 kanalui“ rašo apie rusus ir ukrainiečius: „Yra vienas dalykas, kuris mane visada stebino apie rusus per mūsų kovas su jais. Tai jų gebėjimas nenusiminti, kad ir kokius rimtus smūgius jiems suduodavome. Bent jau viešai. Tai savotiškas fake it till you make it – apsimetinėk tol, kol patikės. Tarsi tol, kol neatrodai nugalėtas, tol nesi nugalėtas.“

Ukrainos visuomenė tikisi šimtaprocentinės pergalės, teigia J. Osmolovskaja. Neduok Dieve, 98 proc. ukrainiečių laimė nebus visiška. Štai kodėl visi sąmoningi viešieji kalbėtojai stengiasi sumenkinti lūkesčius ir pranešti apie rezultatus tik tada, kai jie jau yra.

Tuo pat metu Ukrainos kaimynai turi nepaprastą gebėjimą ignoruoti savo pačių nesėkmes. Jie apsimes, kad viskas yra puiku, viskas pagal planą, kontroliuojama, iki pat kol adata neišlįs iš maišo.

Patyrę kovotojai su „Gazprom“ prisimena, kad vienintelė šalis, įvedusi sankcijas dėl rusiškų dujų tiekimo vamzdynais į Europos Sąjungą, yra pati Rusija. Ir tai be reikalavimų pereiti prie mokėjimų rubliais, „nedraugiškų šalių“ bendrovėms sumažintų apimčių ir „Nord Stream“ uždarymo Kremliaus nurodymu.

 

Dėl to „Gazprom“ prarado pagrindinę eksporto rinką ir buvo priverstas 25 proc. sumažinti gamybą.

O 25 proc. yra rimtas dalykas, jį reikia paaiškinti. Todėl „Gazprom“ su sau įprastu paprastumu užsimena apie „politiškai motyvuotus sprendimus keliose šalyse“. Nors iš tikrųjų tokius sprendimus priėmė tik viena šalis – jų.

Iš to, kaip teigia J. Osmolovskaja, galima padaryti keletą išvadų:

  • pirma, nepasikliauti triumfuojančiais (ir bet kokiais) rusų, įskaitant „geruosius“ rusus, implantuotus kažkur Rygoje, pareiškimais. Faktas gali būti visai kitoks;
  • antra, ukrainiečių meilė skandalams, žinoma, yra jų slaptas superginklas priešams suklaidinti. Bet ir nenuolaidžiavimas, kai kas nors nepavyksta, yra objektyviai naudingas išlikimo įgūdis;
  • trečia, rusus galima nugalėti, tai palyginti lengva, ir tai yra gera žinia. Tačiau nėra pralaimėjimo, kuris jiems būtų nepakeliama gėda.

 

Taigi ir Ukraina neturi sustoti priešindamiesi rusams visuose frontuose. Pasaulis turi trumpą atmintį, šiuos žaidimus galima žaisti vėl ir vėl. Svarbiausia – ilgai nesikelti nuo stalo, užbaigia J. Osmolovskaja.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(2)
(37)

Komentarai ()