„Visos NATO šalys sutarė, kad Ukraina taptų aljanso nare“  (3)

Visos NATO narės vienbalsiai sutarė, kad Ukraina prisijungs prie Aljanso.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas sakė, kad reikalavimas Ukrainai įgyvendinti NATO narystės veiksmų planą (angl. Membership Action Plan, MAP) buvo atšauktas ir visos narės sutiko, kad Ukraina prisijungs prie Aljanso.

Visos Šiaurės Atlanto sutarties organizacijos (NATO) narės sutinka, kad Ukraina ateityje taps Aljanso nare.

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas apie tai pranešė spalio 11 d. NATO būstinėje Briuselyje vykstančiame 16-ame Ukrainos gynybos kontaktinės grupės (Ramšteino) susitikime.

„Turime įgyvendinti ilgalaikę programą, kad istorija nepasikartotų. Šia proga visi sąjungininkai sutinka, kad Ukraina taps NATO nare“, – sakė Stoltenbergas.

Jis taip pat priminė, kad liepos mėnesį Vilniuje vykusiame viršūnių susitikime šalys narės panaikino narystės veiksmų plano (MAP) reikalavimą Ukrainai.

„Pristatėme programą, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos būtų visiškai suderinamos su būsimomis sąjungininkėmis“, – sakė Stoltenbergas.

 

Jis priminė, kad buvo pradėta Ukrainos ir NATO taryba, kurioje visos šalys kartu su Ukraina yra lygiavertės dalyvės. Dabar, pasak Stoltenbergo, Ukrainos kova yra NATO kova, Ukrainos saugumas yra NATO saugumas, o Ukrainos vertybės yra NATO vertybės.

„Mes veiksime Ukrainos pusėje tol, kol reikės“, – pridūrė Stoltenbergas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(121)
(4)
(117)

Komentarai (3)