„Leopard 1A5“ yra kaip deguto kaušas...“ Ką skelbia Ukrainos gynybos ministerija  ()

Ukrainos gynybos ministerija į tarnybą oficialiai priėmė tris „Leopard“ tanko modelius - 1A5, 2A5 ir 2A6. Tai - didelis pastiprinimas nuo rusų savo teritoriją vaduojančioms ukrainiečių pajėgoms. Tačiau karo stebėtojas Oleksandras Kovalenko turi šiokios-tokios kritikos dėl šiuos tankus pasitinkančio džiaugsmo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynybos ministerijos tinklalapyje paskelbta: „Tai, kad ministerija priima šiuos tankus į tarnybą, rodo mūsų ilgalaikį ketinimą turėti modernią aukštųjų technologijų ginkluotę“.

„Modernūs ir aukštųjų technologijų ginklai? „Leopard 1A5“?“, sarkastiškai klausia Kovalenko. Iš tikrųjų, „Leopard 1A5“ yra devintojo dešimtmečio pradžios produktas. „Leopard 1“ tarnauja nuo 1965 metų. 1A5 versija yra jaunesnė, bet savo architektūra ir trūkumais tai - tas pats tankas. „Leopard 2“ yra visomis prasmėmis geresnis, todėl šiuolaikinėse NATO pajėgose „Leopard 1A5“ praktiškai neegzistuoja.

Kovalenko užkliuvo ir dar vienas ministerijos pareiškimas - „2A6, 2A5 ir 1A5 modifikacijų „Leopard “ tankai yra skirti pralaužti įtvirtintas priešo pozicijas, sunaikinti priešo šaudymo taškus, techniką ir karius bei greitai organizuoti gynybines linijas.“ Kovalenko klausia, kokias gynybines linijas „Leopard 1A5“ gali pralaužti? Šiuolaikiniais standartais, tai - prastai šarvuotas tankas.

„Apskritai atrodytų, kad viskas gerai, nes „Leopard 2A6“ ir „Leopard 2A5“ yra puikios mašinos, tačiau „Leopard 1A5“ yra kaip deguto kaušas šioje medaus statinėje,“ teigia Kovalenko.

 

„Belieka tikėtis, kad šis tankas gaus bent kažkiek papildomos apsaugos mūsų meistrų rankose, nors bėda ne tik šarvuose“, - teigia Kovalenko.

Iš tikrųjų, karo ekspertui, atrodo, labiausiai kliūva ne pats tankas, o tai, kad Gynybos ministerija jį mini šalia nepalyginamai geresnių ir pažangesnių „Leopard 2A5“ ir 2A6. 1A5 gali būti naudingas - juk jis vis tiek yra naujesnis už daugelį rusų naudojamų tankų, bet jis turės būti naudojamas kitaip. „Leopard 1A5“ sėkmė Ukrainoje priklauso nuo taktikos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(75)
(13)
(62)

Komentarai ()