Analitikai šokiruoti. Ukraina gavo neplanuotą ginklą  ()

2022 m. gruodį Vokietija atskleidė, kad Ukrainai suteiks dvi trumpojo nuotolio oro gynybos sistemas „Skynex“. Tai - atsakas į Rusijos dronų atakas, nukreiptas prieš Ukrainos energetikos infrastruktūrą. Pirmoji „Skynex“ sistema į Ukrainą pristatyta praėjusių metų pabaigoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Defense Express“ analitikai teigia, kad šis pristatymas buvo kiek netikėtas, nes pastaruoju metu karinės pagalbos paketuose „Skynex“ nebuvo minima. Tačiau, kaip minėta anksčiau, šių sistemų pristatymas buvo paskelbtas daugiau nei prieš metus. Antroji „Skynex“ sistema į Ukrainą turėtų atkeliauti jau kovo mėnesį. Šias sistemas tiekia Vokietijos gynybos pramonės milžinė „Rheinmetall“, o už jas moka Vokietijos vyriausybė. Skaičiuojama, kad dvi sistemos kainuos 182 milijonus eurų.

„Skynex“ sistemą sudaro keturios automatinės 35 mm „Revolver Gun Mk3“ patrankos, CN-1 valdymo centras ir X-TAR3D radaras - viskas montuojama ant HX sunkvežimių platformų. Pagrindiniai „Skynex“ privalumai – mobilumas ir galimybė greitai reaguoti į įvairias grėsmes. Naudodama ore sprogstančią amuniciją, kuri ore sukuria nepramušamą skeveldrų debesį, „Skynex“ gali nugalėti net mažyčius taikinius 4 km ar didesniu atstumu.

 

„Skynex“ autopatrankų šaudymo greitis yra 1000 šūvių per minutę. Šie ginklai valdomi kompiuteriu ir tiksliai įvertina, kur reikia šaudyti, atsižvelgiant į taikinio padėtį ir greitį danguje. Visa radarų ir pabūklų sistema yra sujungta į C2 standarto tinklą. Paprastai tariant, „Shahed“ dronai per „Skynex“ sistemų saugomą zoną tikrai nepraskris. Be to, „Skynex“ gerai saugo ir nuo sparnuotųjų raketų.

(92)
(1)
(91)

Komentarai ()