„Tamsus Kremliaus košmaras pildosi.“ Rusijoje aptiktas paslaptingas ginklas (Foto)  (1)

Rusijoje aptiktas slaptas ginklas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos socialinius tinklus apskriejo žinia apie aptiktą paslaptingą skraidantį prietaisą, kuris, kaip manoma, atkeliavo iš Ukrainos. Tai gali būti naujausias Ukrainos ginkluotųjų pajėgų reaktyvinis dronas. Kremliaus tamsus košmaras pildosi, teigia lenkų žurnalistas Filipas Mielczarekas leidiniui „Geek Week“.

Rusijos kariuomenė paskelbė Rusijos teritorijoje aptikusi paslaptingą skraidantį aparatą, panašų į droną. Pasirodė pranešimų, kad inžinieriai jau buvo nuvykę analizuoti nuolaužų ir nustatė, kad tai gali būti naujausias Ukrainos dronas kamikadzė su reaktyviniu varikliu. Tai itin svarbus atradimas, kuris gali tapti rimtų problemų Rusijai pradžia.

Neseniai Ukrainos ginkluotosios pajėgos pasigyrė, kad sukūrė pirmąjį istorijoje reaktyviniu varikliu varomą droną. Tai turėjo būti tiesioginis atsakas į Irano dronus, vadinamus „Shahed-136“, kuriuos rusai naudojo Ukrainos miestams bombarduoti. Ukrainiečiai norėjo su jų pagalba pradėti didesnio masto atsakomuosius išpuolius prieš Rusijos miestus. Manoma, kad taip siekiama įbauginti piliečius, kad jie pasipriešintų Kremliaus valdžiai.

 

Dabar paaiškėjo, kad ukrainiečiai kovoje jau panaudojo pirmuosius kamikadzių dronų su reaktyviniu varikliu egzempliorius. Abu jie nukrito Rusijos teritorijoje, tačiau nepasiekė numatytų taikinių. Rusai pasidalijo įdomia informacija apie vieną iš aparatų. Jame buvo sumontuotas vokiškas reaktyvinis variklis „JetCat P400-PRO“, o jo konstrukcija buvo sukurta skraidančio sparno konfigūracijos ir primena sparnuotąją raketą.

Tačiau tai dar ne viskas. Dronas kamikadzė nudažytas juodais dažais, jame sumontuotas reaktyvinis variklis ir fragmentacinė bei griaunamoji kovinė galvutė. Įdomiausia visame tame yra tai, kad naudojamas reaktyvinis variklis. Tai pirmasis Ukrainos dronas su tokia varomąja sistema. 

 

Neaišku, ar tai yra šis konkretus aparatas. Ukraina gyrėsi, kad šiuo metu kuria dešimtis įvairių tipų dronų kamikadzių. Kai kurie iš jų yra dronai, skirti pulti karius fronte, o kiti – vykdyti misijas Rusijos teritorijoje. Šiuo metu dronų gamyboje Ukrainoje bendradarbiauja net 300 skirtingų bendrovių, kurioms padeda inžinieriai iš viso pasaulio.

Reaktyvinių variklių savybės dronuose yra tylus skrydis ir didesnis nuotolis. Ekspertai mano, kad tokie aparatai gali būti nepastebėti senesnės kartos Rusijos priešlėktuvinės gynybos sistemų. Ukraina neslepia, kad dabar taikiniais tampa ne tik Rusijos aerodromai ir karinės bazės, bet ir naftos perdirbimo gamyklos bei degalų saugyklos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(305)
(11)
(294)

Komentarai (1)