Nuo šiol automatinį šaunamąjį ginklą galima paprasčiausiai atsispausdinti (Video)  (19)

Nereikia jokių leidimų. Jokių licencijų. Jokių patikrinimų. Nuo šiol pusiau automatinį šaunamąjį ginklą galima pasigaminti tiesiog namuose. Grupė, pasivadinusi „Defense Distributed“, sukūrė į kompiuterį atsisiunčiamą AR-15 modelį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagal techninius brėžinius pagamintas šis pusiau automatinis šaunamasis ginklas gali iššauti šimtus kulkų. Tereikia 3D spausdintuvo, ir štai ginklas jau jūsų rankose. 3D spausdintuvai sluoksnis po sluoksnio kuria konkretų daiktą, būtinas tik specialus šablonas. Ši technologija inžinerijoje ir pramonėje naudojama jau 25 metus. Šiandien 3D spausdintuvus jau gali įsigyti ir paprasti žmonės bei čia pat namuose pasigaminti įvairiausių dalykų – nuo „Lego“ detalių iki šautuvo.

Ginklų kontrolės griežtinimu suinteresuotiems asmenims ši „Defense Distributed“ iniciatyva, švelniai tariant, ne prie širdies. Yra ir manančiųjų, jog plastikas, iš kurio gaminamas pusiau automatinis šautuvas, bus nesusekamas metalo detektoriais, o tai bus itin sudėtingas iššūkis šalies saugumo sistemai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(19)
(1)
(3)

Komentarai (19)