[Žinios trumpai] Separatistinis Sakartvelo regionas persigalvojo – referendumo dėl prisijungimo prie Rusijos nerengs: kas nutiko?  ()

Dar visai neseniai separatistinis regionas planavo surengti referendumą dėl prisijungimo prie Rusijos Federacijos, bet staiga persigalvojo – kas lėmė tokį žingsnį?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo Sakartvelo atsiskyrusio Pietų Osetijos regiono lyderis pirmadienį atsisakė planų surengti referendumą dėl prisijungimo prie Rusijos, kurį jo pirmtakas buvo suplanavęs liepos 17 dieną.

2008 m. Pietų Osetija buvo Rusijos ir Gruzijos karo centre, po kurio Kremlius pripažino teritoriją nepriklausoma valstybe ir įkūrė joje karines bazes.

Pirmadienį paskelbtame dekrete Maskvos kontroliuojamo anklavo prezidentas Alanas Gaglojevas nurodė „neapibrėžtumą dėl referendumui pateikto klausimo teisinių pasekmių“.

Gaglojevas įsakė „nedelsiant surengti konsultacijas su Rusijos puse visais klausimais, susijusiais su tolesne Pietų Osetijos ir Rusijos Federacijos integracija“.

Gegužės 13 d. Gaglojevo pirmtakas Anatolijus Bibilovas pasirašė dekretą dėl referendumo surengimo, nurodydamas regiono „istorinį siekį“ prisijungti prie Rusijos, tuomet pranešė jo biuras.

 

Bibilovas anksčiau šį mėnesį pralaimėjo savo kandidatūrą būti perrinktam regiono vadovu. Rusija išreiškė viltį, kad Gaglojevas išlaikys ryšių su Maskva „tęstinumą“.

Tbilisis anksčiau pasmerkė Pietų Osetijos planus surengti referendumą dėl prisijungimo prie Rusijos kaip „nepriimtinus“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(0)
(10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: