Putinas ruošiasi „stoti“ prieš NATO. ISW skelbia, kas vyksta  ()

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pradėjo ruoštis karinei agresijai prieš Šiaurės Atlanto Aljansą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo studijų institutas (ISW) mano, kad apie tai liudija du Rusijos vadovo vasario 26-osios pasirašyti dekretai, kuriais oficialiai atkurtos Maskvos ir Leningrado karinės apygardos. Taip Rusija išformuoja ir Vakarų karinę apygardą, kurią RF gynybos ministerija suformavo 2010 metais sujungdama šiuos du rajonus.

Anot analitikų, Vakarų karinė apygarda anksčiau dengė Rusijos sieną su Ukraina, Baltarusija ir Baltijos šalimis. Jos strateginės užduotys apėmė Rusijos ginkluotųjų pajėgų operacijų Ukrainoje stebėjimą prasidėjus plataus masto karui, taip pat pasiruošimą galimai konfrontacijai su NATO.

[Vokietija] Būtinas rinkinukas pavasario darbams! Tik 53€ už akumuliatorinį „Geevorks“ pjūklą ir sekatorių. Labai ribotas kiekis
6160

Nuostabiai gera kaina

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

ISW aiškina, kad Leningrado apygarda dabar veiks palei NATO šiaurės rytų sieną, o Maskvos karinė apygarda palei šiaurės rytinę Ukrainos ir Lenkijos dalį. Tai leis Maskvai vienu metu „stoti“ prieš NATO ir supaprastinti karinių operacijų Ukrainoje kontrolę.

 

Kaip pabrėžia ekspertai, V. Putinas paminėjo būtinybę suformuoti Leningrado apygardą, kai Suomija įstos į Aljansą 2023 m. Tokiu būdu politikas pranešė apie Kremliaus ketinimą panaudoti ją kovojant su NATO.

„Maskvos ir Leningrado karinių apygardų atkūrimas atitinka du lygiagrečius tikslus stiprinti Rusijos operacijų Ukrainoje kontrolę trumpuoju ir vidutiniu laikotarpiu ir pasirengti galimam plataus masto konvenciniam karui prieš NATO ilgalaikėje perspektyvoje“, – sakė Karo studijų instituto analitikai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(15)
(-11)

Komentarai ()

Susijusios žymos: