„Kariai? Mūsų parama negali turėti jokių ribų.“ Bauginančios naujienos okupantams. Ką skelbia NATO  ()

Vasario viduryje Prancūzijos ir Ukrainos pasirašytas dvišalis saugumo susitarimas svarstomas, o kitą savaitę parlamente vyks balsavimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bauginančios naujienos okupantams. Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas gina savo pareiškimus dėl galimybės siųsti sausumos karius į Ukrainą ir pareiškė, kad „mūsų parama negali turėti jokių ribų“, rašo „Le Figaro“.

Prancūzijos lyderio idėjai greitai pasipriešino kitos NATO šalys, todėl Prancūzijos vadovas pripažino, kad artimiausiu metu nebus siunčiami prancūzų kariai kovoti su Rusija.

Šalies vadovas ketvirtadienį susitiko su politinių partijų lyderiais, kad aptartų situaciją Ukrainoje, po šių naujausių komentarų. Susitikimo metu Macronas apžvelgė situaciją fronte, pranešė „Le Figaro“.

[Vokietija+Kuponas] Net 22 vnt. ir fantastiškos kainos turistiniai virtuvės reikmenys - ribotas kiekis („TOMSHOO“)
5482 1

Nuostabiai gera kaina

Specialus kuponas

Iš Vokietijos, greitas ir saugus pristatymas

Labai gausus rinkinys, puiki kokybė

Išsamiau

„Pagal tai, ką jis mums paaiškino, yra kontrpuolimas, kuris neturi lauktos sėkmės, Rusija užsigrūdina“, – „Le Figaro“ sakė vienas susitikimo dalyvių.

Kai kurie opozicijos lyderiai, įskaitant Ericą Ciotti iš „Les Républicains“ ir Manuelis Bompardas iš „La France insoumise“, išreiškė nepritarimą sausumos karių siuntimui, o Bompardas pareiškė: „Atvykau susirūpinęs, o išvažiavau dar labiau susirūpinęs“.

Kairiosios partijos išreiškė susirūpinimą dėl galimo eskalavimo, o Komunistų partijos sekretorius Fabienas Rousselis apibūdino Macroną kaip „rytoj pasiruošusį įsitraukti į karinį eskalavimą, kuris gali būti pavojingas“.

 

Partijos „Nacionalinis sambūris“ lyderis Jordanas Bardella pasisakė „už dvišalį susitarimą su Ukraina“, tačiau nubrėžė „raudonąsias linijas“, pradedant nuo šalies įstojimo į Europos Sąjungą ir NATO. Bardella paliko įtampą dėl to, kaip jo partija balsuos dėl būsimo dvišalio Prancūzijos ir Ukrainos saugumo susitarimo.

Macrono sąjungininkai François Bayrou („MoDem“) ir Édouardas Philippe'as („Horizontai“) visiškai palaikė prezidento pozicijas. Elysée pabrėžė, kad Macronas pats nekėlė sausumos pajėgų siuntimo idėjos, o tik atsakė į klausimą per praėjusią savaitę vykusią spaudos konferenciją.

 

Vasario viduryje Prancūzijos ir Ukrainos pasirašytas dvišalis saugumo susitarimas svarstomas, o kitą savaitę parlamente vyks balsavimas. Įvairios politinės frakcijos vertina balsavimą skirtingomis pozicijomis, kai kurios dvejoja, o kitos linksta balsuoti prieš.

Buvęs Prancūzijos prezidentas François Hollande'as, trečiadienį susitikęs su Macronu, pabrėžė „plačiausio konsensuso dėl paramos Ukrainai“ svarbą, siekiant „priversti žmones susimąstyti“ apie Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną. Hollande'as pareiškė: „Nesakykite, ką darote, bet darykite tai, ko nesakėte. Tai leidžia pasiekti didžiausią efektyvumą.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(1)
(36)

Komentarai ()