Pirmą kartą fronte. Rusija panaudojo nematytą ginklą. Kuo viskas baigėsi (Video)  ()

Žurnalistų teigimu, antžeminiai robotai naudojami atsargoms papildyti, sužeistiesiems evakuoti ir minoms padėti.


Atakos akimirka
Atakos akimirka
© Trollstoy (stop kadras) | https://twitter.com/Trollstoy88/status/1773869986483671479/photo/1

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Oras ir jūra labiau tinka robotizuotoms sistemoms: kliūčių nėra tiek daug. Ant žemės jų yra daug, todėl, praėjus 25 mėnesiams nuo viso masto karo pradžios, tiek Ukraina, tiek Rusijos Federacija masiškai naudoja oro dronus. Apie tai rašo „Forbes“.

Antžeminiai robotai naudojami mažesniu mastu: atsargoms papildyti, sužeistiesiems evakuoti, minoms padėti.

Neseniai Rusijos kovinis robotų panaudojimas baigėsi nesėkme Bachmuto griuvėsiuose. Rusijos kariai į ukrainiečių pozicijas nukreipė mažiausiai dvi (galbūt daugiau) mažas vikšrines robotines platformas AGS-17 su granatsvaidžiais.

[Mažiausia kaina istorijoje!] Su kuponu įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti daugiau nei 1000 skirtingų medžiagų. Analogai neprilygsta nė iš tolo (Video, „Swiitol C24 Pro“)
5447 4

Mažiausia fiksuota kaina istorijoje!

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Paskelbtose vaizduose matyti du miniatiūriniai robotai, stovintys tarp griuvėsių. Į juos smūgiuoja dronai-kamikadzės. Iš robotų lieka tik metalo laužo krūva.

 

Žurnalistų teigimu, tiksliai nežinoma, ką rusai bandė padaryti pasitelkę savo robotus „minitankus“. Tačiau prieš daugelį metų analitikai atkreipė dėmesį į tai, kaip sunku būtų naudoti antžemines robotines transporto priemones mechanizuotoms atakoms.

2020 metų pabaigoje RAND analitikai imitavo JAV ir Rusijos armijų motorizuotųjų šaulių susidūrimą po to, kai amerikiečiai į jų ginkluotę įtraukė antžeminius robotus. Keturis M1 „Abrams“ tankus ir 11 M2 „Bradley“ pėstininkų kovos mašinas papildė 11 ratinių ir vikšrinių nepilotuojamų transporto priemonių.

 

Tai, ką RAND analitikai pavadino „karo robotais“, įvairiuose puolimo ir gynybos scenarijuose nepasirodė gerai. Bėda, kad robotus radijo ryšiu valdė nuotolinis operatorius, kaip yra ir rusiškuose robotuose.

Dėl to jie tapo pažeidžiami: ryšys galėjo nutrūkti dėl reljefo arba dėl priešo kliūčių. Bandymų metu analitikai pastebėjo, kad efektyvus EW (elektroninio karo) sistemų naudojimas gerokai apribojo tokių dronų panaudojimo galimybes.

Jei rusai išplės ginkluotų antžeminių robotų dislokavimą, galima tikėtis, kad atsakydami ukrainiečiai padidins radijo trukdžius. Tokiu atveju greta kitų įprastų transporto priemonių bus daugiau sudaužytų ir apleistų antžeminių dronų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(67)
(0)
(67)

Komentarai ()