Pasiekia taikinius iki 3300 km atstumu! Pasirodė naujausias Ukrainos superginklas (Foto)  (2)

Ukrainos pajėgų arsenalas ką tik buvo papildytas galingu ginklu.


Sokol-300
Sokol-300
© The Global 202 | https://twitter.com/theglobal202/status/1775490623023325371/photo/1

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalbame apie „Sokol-300“ – nepilotuojamą orlaivį, vizualiai panašų į turkišką droną „Bayraktar TB2“. Kaip pažymi „Bulgarian Military“, naujo drono atstumas viršija 3000 km.

Daugiau nei dvejus metus besitęsiantis karas Ukrainoje paskatino karinių technologijų vystymąsi. Dar 2022 metais Ukrainos šaltiniai pranešė apie Ukrainos gynybos ir pramonės koncerno „Ukroboronprom“ vystomą paslaptingą droną, kurio pagrindinis pranašumas buvo galimybė gabenti iki 75 kg naudingą krovinį didesniu nei 1000 km atstumu.

Netrukus planai virto realybe, o po kelių mėnesių socialiniuose tinkluose pasirodė vaizdai, kuriuose užfiksuotas nepilotuojamų orlaivių, kurie pasiekė daugiau nei 1000 km atstumą, naudojimas.

[Mažiausia kaina istorijoje!] Su kuponu įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti daugiau nei 1000 skirtingų medžiagų. Analogai neprilygsta nė iš tolo (Video, „Swiitol C24 Pro“)
5449 4

Mažiausia fiksuota kaina istorijoje!

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Vienas iš tokių ginklų yra dronai „Bober“, tačiau ukrainiečių arsenale yra ir panašių nepilotuojamų orlaivių su kiek mažesniu, bet vis tiek įspūdingu nuotoliu – UJ-22 „Airborne“ (800 km) arba „Rubak“ (500 km).

Tačiau karinių technologijų plėtra pakelia dronus į visiškai naują lygį. Tai dronas, kuris dėl savo specifikacijos palieka konkurentus toli už nugaros. „Sokol-300“ pasiekia taikinius iki 3300 km atstumu nuo paleidimo vietos.

„Ukraina Battle Map“ paskelbtame grafike paaiškinamos svarbiausios detalės apie naująjį Ukrainos droną, kuris jau yra priimtas į kariuomenę ir yra pasirengęs vykdyti kovines operacijas.

 

 

„Sokol-300“ turi  įspūdingą 3300 km nuotolį, o tai reiškia, kad net ir paleidus droną iš Kyjivo, t. y. už kelių šimtų kilometrų nuo Rusijos sienos su Ukraina, bepilotis orlaivis gali pasiekti net už poliarininio rato esantį Murmanską ir, žinoma, Maskvą. Toks didelis atstumas leidžia aprėpti nemažą Rusijos Federacijos teritoriją.

Naujasis ukrainiečių ginklas ne tik pasiekia 3300 km nuotolį, bet ir gali nešti didelį naudingą krovinį. Šis gali sverti net 300 kg.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(149)
(4)
(145)

Komentarai (2)