Visame pasaulyje uždrausti ginklai. Per kvailumą patys prisipažino. Kas vyksta fronte  ()

Rusija naudoja cheminius ginklus.


Kariai su dujokaukėmis
Kariai su dujokaukėmis
© SSGT ERNEST SEALING (Atvira licencija) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Norwegian_soldiers_w_respirators_and_radio.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos Paramos pajėgų vadovybė vien 2024 metų kovą užfiksavo 371 atvejį, kai rusai panaudojo cheminį ginklą.

The Telegraph“ paskelbtame tyrime buvo kalbėta su daugybe Ukrainos karių ir nustatyta, kad Rusijos pajėgos naudoja K-51 granatas, kuriose yra CS dujų – riaušių malšinimo chemikalo (RCA), uždrausto pagal Cheminio ginklo konvenciją, kurią pasirašė Rusija. Anot ISW, CS dujos gali laikinai pažeisti asmenis, nepalikdamos nuolatinės žalos, tačiau gali sukelti paniką, kurią Rusijai nesunku išnaudoti.

[Pasaulinė premjera] Iš EU su kuponais „Touroll U1/J1“ serijos el. dviračiai tik nuo 499€. Su įspūdingomis dovanomis. Ribotas kiekis ir laikas (Video)
5078 8

Pasaulinės premjeros pasiūlymai

Specialūs kuponai

Galioja tik iki 2024-04-16!

Dovanos

Iš EU - saugus ir greitas pristatymas

1 metų garantijos

„Touroll J1“, „Touroll J1 ST“, „Touroll U1 29“ ir „Touroll U1 26“

Išsamiau

Ukrainos vadas netoli Robotynės Zaporožės srityje „The Telegraph“ sakė, kad jo dalinio kariai nuolat nešiojasi dujokaukes dėl dažnų šioje srityje Rusijos CS atakų.

„The Telegraph“ taip pat pranešė apie nepatvirtintus kaltinimus, kad Rusijos pajėgos prieš Ukrainos pajėgas naudojo chlorą, chloropikriną ir galbūt net vandenilio cianido medžiagas. Pasak Ukrainos Paramos pajėgų vadovybės, Ukrainos pajėgos užfiksavo tam tikrą skaičių atvejų, kai Rusijos pajėgos panaudojo amuniciją, kurioje yra cheminių medžiagų:

  •      371 atvejis vien 2024 m. kovo mėnesį;
  •      1 412 atvejų nuo 2023 m. vasario mėn. iki 2024 m. kovo mėn.

 

Be to, Rusijos 810-oji karinio jūrų laivyno pėstininkų brigada jau ištrintame įraše pripažino, kad 2023 m. gruodžio mėn. tyčia panaudojo K-51 granatas su CS dujomis Ukrainos pozicijose netoli Krynkų rytiniame (kairiame) Chersono srities krante, kaip pranešė „The Telegraph“. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(37)
(-17)

Komentarai ()