„Geležinis poligonas“. Ką sumanė Ukraina  ()

Ukraina yra didelė pramoninė valstybė su stipria ginklų pramone. Tai buvo tiesa ir prieš karą, tai yra tiesa ir dabar. Ukraina turi nemažai ginkluotės gamintojų, įskaitant ir labai pažangių sistemų kūrėjus. Bėda ta, kad nauji ginklai į frontą keliauja lėtai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina pradeda projektą „Geležinis poligonas“ – naują, supaprastintą naujų ginklų vertinimo ir bandymo sistemą. Tai turėtų paspartinti ginklų kūrimą ir naujų sistemų patekimą į Ukrainos gynėjų rankas, teigia Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vado pavaduotojas pulkininkas Andrijus Lebedenko.

Anot jo, projektas pradedamas bendradarbiaujant Ukrainos ginkluotosiomis pajėgomis ir Strateginės pramonės ministerijai. Pagrindinis projekto tikslas – remti Ukrainos ginklų kūrėjus, kurių iš tiesų yra labai daug. Tuo pačiu, žinoma, norima pagreitinti ginklų bandymus neprarandant jų kokybės. Tai reikalinga tam, kad naujos sistemos greičiau imtų ginti šalį.

Išskirtinis pasiūlymas elektronikos mėgėjams, auto diagnostikai ir meistrams - bent 10 kartų pigiau nei Lietuvoje skaitmeninis osciloskopas + signalo generatorius (Video, „Hantek DSO2D15“)
5430 5

Bent 10 kartų pigiau nei Lietuvoje!

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Greitas ir saugus pristatymas

Super funkcionalumas

Išsamiau

„Norime sukurti bandymų aikštelę, kuri leistų gamintojui gauti profesionalų savo gaminio įvertinimą, supažindintų su visų testų metodika, suteiktų platformą ir tinkamas priemones tam tikrų gaminių savybėms įvertinti, teiktų pagalbą rengiant dokumentus“, – aiškino Lebedenko.

Senoji sistema yra sudėtingesnė, reikalauja daugiau procedūrų, o gamintojams sunku patekti į bandymų vietas. Per daug biurokratijos, perteklinių procedūrų. Be to, pats sistemos sudėtingumas tarsi atbaido potencialius pažangių sistemų kūrėjus, nes jie net nemato kelio, kaip galėtų pasiūlyti savo produktus Ukrainos gynėjams.

 

Senoji sistema buvo sukurta praeities ginklams. Juk karas Ukrainoje yra pažymėtas masiniu dronų ir kitų pažangių technologijų naudojimu. Projektas „Geležinis poligonas“, kuris startuos maždaug per mėnesį, sutelks dėmesį į tris sritis – robotines sistemas, dronus ir elektroninės karybos sistemas.

„Bet kuris gamintojas bet kuriame savo kūrinio gamybos etape turi galimybę susisiekti su Ukrainos ginkluotosiomis pajėgomis ir gauti laiką bei datą, kada jis gali atvykti su savo kūrinio pavyzdžiu“, – aiškino Lebedenko.

(46)
(1)
(45)

Komentarai ()