„Ant kilimėlio“ kviečiamas ambasadorius. Didžiulė įtampa. Kas vyksta  ()

Bavarijos Bairoito miesto policija sulaikė du vyrus, kurie įtariami rengę sabotažą pagal Rusijos žvalgybos tarnybų nurodymus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bairoite sulaikyti du rusų šnipai ir sabotažo rengėjai, pranešė „Der Spiegel“, remdamasis Vokietijos generalinio prokuroro biuru. Jie stebėjo JAV karines bazes, planavo atakas prieš karinius krovinius. Jie planavo trukdyti teikti karinę pagalbą Ukrainai. Jie netgi planavo padegti ir sprogdinti karinės infrastruktūros objektus, ginklų gamyklas.

Pagrindinis įtariamasis – 39 metų Vokietijos ir Rusijos pilietis Dieteris S., gyvenantis Bavarijoje. Nuo 2023 metų Dieteris S. keitėsi informacija su Rusijos žvalgybos tarnybomis. Jis taip pat išreiškė pasirengimą surengti padegimą ar sprogdinimą Vokietijos kariniuose objektuose. Tų išpuolių tikslas buvo neleisti Vokietijai teikti paramos Ukrainai. Antrasis įtariamasis taip pat turi Rusijos pilietybė.

[EU+Kuponai] „Outdoor Riding Sale“! Net iki 500€ pigiau nei Lietuvoje el. paspirtukai ir el. dviračiai - ribotas kiekis
3775 4

„Outdoor Riding Sale“ išpardavimas!

Specialūs kuponai

Iš Europos sandėlių

1 metų garantijos

1) „Kukirin M4“ - 500W, 48V 12,5Ah el. paspirtukas

2) „JOYOR S5“ (ABE) - 500W, 48V 13Ah el. paspirtukas

3) „PVY Z20 Pro“ - 500W sulankstomas el. dviratis

4) „FAFREES F20 Pro“ - sulankstomas 250W el. dviratis

Išsamiau

Didžiulė įtampa. Vokietijos užsienio reikalų ministerija iškvietė Rusijos ambasadorių Berlyne Sergejų Nečajevą pasiaiškinti dėl dviejų Rusijos piliečių, įtariamų šnipinėjimu ir sabotažo rengimu.

 

Tai nėra nei vienintelis, nei išskirtinis slaptos rusų veiklos Ukrainoje pavyzdys. Rusijos šnipų tinklas yra labai platus. Žiniasklaida ne kartą įtarė, kad jis koordinuojamas iš Vienos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(41)
(2)
(39)

Komentarai ()