„Greitai ji bus tik istorijos vadovėliuose.“ Šalis ritasi į katastrofą  ()

Einant tretiesiems karo Ukrainoje metams, nuotaikos darosi vis pesimistiškesnės.


Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo.php?fbid=771097198536694&set=pb.100069092624537.-2207520000&type=3

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ar ukrainiečiai vis dar tiki, kad Vakarai juos palaikys „tiek, kiek reikės“? Paklauskite artilerijos dalinio, prieš keturias savaites paleidusio paskutinį sviedinį, kareivio. Be to, Ukrainai trūksta ne tik amunicijos. Vėluojant Vakarų pagalbos tiekimui, kariams pradeda trūkti to, ką gauti daug sunkiau nei kulkų: kovinės dvasios, reikalingos pergalei, rašo Jamie Dettmeris lenkų leidinyje „POLITICO“.

Iš „POLITICO“ vizito Ukrainoje aiškėja niūrus vaizdas. Kareivių moralė yra žema, ją smukdo nuolatinis bombardavimas, modernių ginklų trūkumas ir nuostoliai mūšio lauke. Miestuose, esančiuose už šimtų mylių nuo fronto, potencialūs naujokai mieliau laiką leidžia naktiniuose klubuose, užuot atvykę į šaukimo centrus. Daugelis jų išvyko iš šalies.

[EU+Kuponai] „Outdoor Riding Sale“! Net iki 500€ pigiau nei Lietuvoje el. paspirtukai ir el. dviračiai - ribotas kiekis
3547 4

„Outdoor Riding Sale“ išpardavimas!

Specialūs kuponai

Iš Europos sandėlių

1 metų garantijos

1) „Kukirin M4“ - 500W, 48V 12,5Ah el. paspirtukas

2) „JOYOR S5“ (ABE) - 500W, 48V 13Ah el. paspirtukas

3) „PVY Z20 Pro“ - 500W sulankstomas el. dviratis

4) „FAFREES F20 Pro“ - sulankstomas 250W el. dviratis

Išsamiau

Trumpai tariant, tai vaizdas šalies, kuri ritasi į katastrofą. Nors prezidentas Volodymyras Zelenskis sako, kad Ukraina bando rasti būdą, kaip nepasitraukti, jo karininkai privačiai pripažįsta, kad šią vasarą neišvengiami tolesni nuostoliai. Lieka klausimas, kiek jie bus rimti. Vladimiras Putinas tikriausiai dar niekada nebuvo arčiau savo tikslo.

 

Mes žinome, kad žmonės silpsta. Tai girdime iš įvairių regionų gubernatorių. Be to, apie tai kalba ir patys žmonės, – „POLITICO“ sako Zelenskio štabo vadovas Andrijus Jermakas. Jermakas ir jo viršininkas kartu keliauja į „kai kurias pavojingiausias vietas“, kad paskatintų piliečius ir karius kovoti. – Mes sakome žmonėms: jūsų vardas bus įrašytas į istorijos vadovėlius.

Jei trečiaisiais karo metais korta neapsivers, netrukus istorijos vadovėliuose gali atsidurti ir pati ukrainiečių tauta, rašo „POLITICO“.

 

Žinoma, reikia pasakyti: tokios lemiamos reikšmės karui Vakarų lyderių veiksmų mastas gerokai atsilieka nuo retorikos, kad jie pasirengę padaryti viską, kad padėtų Kyjivui atremti užpuolikus. Ukrainoje šis nusivylimas jaučiamas visais lygmenimis – nuo kareivių, kasančių tranšėjas, iki šaliai vadovaujančių ministrų. Dėl to žmonės yra pavargę ir irzlūs.

Vis labiau panašu, kad Putino gambitas, t. y. kad jis nuslopins Ukrainos pasipriešinimą ir Vakarų norą padėti, gali pasiteisinti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(55)
(-50)

Komentarai ()

Susijusios žymos: