Žemės orbitoje atsidarys kosminis viešbutis  (3)

Rusijos bendrovė „Orbital Technologies“ pranešė Žemės orbitoje statysianti pirmąjį komercinį viešbutį, skirtą kosminiams turistams, skelbia „Wonderfulengineering.com“. Jis pirmuosius klientus priims nuo 2016 metų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turtingiems nebereikės ilgai sukti galvą, kur rasti atostogoms itin egzotišką, jaudinamą, atokią ir labai privačią vietą: po kelerių metų „Orbital Technologies“ jau galės tokią pasiūlyti.

„Orbital Technologies“ 350 km aukščio orbitoje aplink Žemę paleis iš atskirų modulių surinktą kosminę stotį, kuri bus naudojama komerciniais tikslais, sakoma pranešime. Šiame kosminiame viešbutyje vienu metu galės apsigyventi 7 žmonės. Jie bus suskirstyti į 4 atskiras kapsules.

Viešbučio svečiai galės atsipalaiduoti nesvarumo sąlygomis, gėrėtis Žemės ir kosmoso vaizdais, o kai tai nusibos, žiūrėti TV, naršyti po internetą, ar iki valios išsimiegoti (ir horizontalioje, ir vertikalioje padėtyje). Tiesa, vonios ir dušo čia nebus, tad praustis reikės drėgnomis higieninėmis servetėlėmis, o tualetu, kuriame vietoje vandens naudojamas suspaustas oras, naudotis teks išmokti dar būnant Žemėje.

Viešbutis bus labai ekologiškas: panaudotas vanduo ir oras vėl bus išvalomi, filtruojami ir naudojami iš naujo. Visi valgiai bus iš anksto paruošti Žemėje ir sausai užšaldyti prieš skrydį. Beje, kosminiame viešbutyje bus griežtai uždrausta vartototi alkoholinius gėrimus, teigia „Orbital Technologies“ atstovai.

Jei tai neatbaidys potencialių kosminių turistų, už 5 dienų viešnagę Žemės orbitoje jie turės susimokėti beveik po 1 milijoną JAV dolerių. Į šią kainą įeina 5 dienos kosminiame viešbutyje ir 2 dienų trukmės kelionė į Tarptautinę kosminę stotį. Turistus į kosmosą skraidins Rusijos kosminiai laivai „Sojuz“.

Pasak „Orbital Technologies“ atstovų, kosminio viešbučio statybos darbai sparčiai vykdomi, ir iki 2016 m. jis bus paruoštas paleidimui į kosmosą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(15)
(0)
(0)

Komentarai (3)