„Mes keliausime į Marsą ir turėsime bazę Mėnulyje“: tai įvyko - Elonas Muskas pristatė naująjį kosminį laivą „Starship“ ir žada, kad jis pakils į kosmosą greičiau nei per 6 mėn. (Video)  (19)

Štai ir įvyko lauktasis „SpaceX“ renginys. Šiąnakt Elonas Muskas Pietų Teksase, netoli Boca Chica gyvenvietės esančioje „SpaceX“ bazėje pristatė kosminį laivą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per kosminio orlaivio pristatymą Elonas Muskas teigė, kad „gali nuskambėti beprotiškai, bet aš manau, jog mes sugebėsime šį orlaivį pakelti į orbitą per artimiausius šešis mėnesius.“

„SpaceX“ vadovas taip pat pridūrė, kad „jei projektavimo ir gamybos darbai vyks tokiais eksponentiniais tempais, manau, kad mes tai pasieksime netgi per kelis artimiausius mėnesius.“

Elonas teigė, kad „Starship“ žmonėms pagaliau suteiks galimybę keliauti į kitas planetas. Jis tikisi, kad per artimiausius kelis mėnesius sugebės „Starship“ kosminį laivą pakelti į 20 km aukštį ir kai pavyks tai padaryti, tada sekantis tikslas bus pasiekti orbitą (100 km).

Šiuo metu kalbama apie „Mark 1“ ir „Mark 2“ kosminius laivus. Sekantys kosminiai laivai bus šiek tiek kitokio dizaino, lengvesni, pigiau pagaminami ir Elonas tikisi, kad su „Mark 5“ laivu jau galėsime skristi į kosmosą.

Elonas taip pat atskleidė kosminio laivo specifikacijas. Jis bus 50 metrų ilgio ir 9 metrų skersmens. Esant tokiam dydžiui, jis turėtų sugebėti pakelti 150 tonų svorio krovinį.

Muskas taip pat aptarė ir „Super Heavy“ sistemą, kuri bus naudojama pakelti „Starship“ į kosmosą. Tad „Super Heavy“ yra 9 metrų skersmens, 68 metrų ilgio ir ją sudarys iki 37 vnt. „Raptors“ varikliai.

Elonas kalbėjo ir apie galimybes kosmose „Starship“ laivą papildyti kuru. Tai būtų galima padaryti priskridus prie kito orlaivio, gabenančio kurą, ir taip papildyti „Starship“ laivą.

Šis momentas yra itin svarbus, kadangi leistų papildyti „Starship“ kuro bakus ir taip raketinio kuro užtektų kelionei iki Marso.

Čia galite pasižiūrėti pilną „Starship“ laivo pristatymą:

O šiame vaizdo įraše pateikiama koncentruota informacija ir visos detalės apie „Starship“ ir ateities planus:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(112)
(8)
(104)

Komentarai (19)