„Slavų DNR.“ Netikėtas žemėlapis. Kodėl Rusija būtinai nori Lenkijos ir Lietuvos (Foto)  (4)

Rusija Lenkiją ir Lietuvą laiko slaviškomis tautomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Geoekonomistas Daniel Foubert soc. tinkle „X“ dalinasi netikėtu Europos žemėlapiu, atsakančiu į klausimą, kodėl Rusija būtinai nori Lenkijos ir Lietuvos.

„Slavų DNR ir kodėl Rusija negali kvėpuoti, jei nekontroliuoja Lenkijos“, – rašo Daniel Foubert.

„Paaiškinimas: R1a yra haplogrupė, t. y. grupė asmenų, turinčių bendrą tėvo protėvį Y chromosomos linijoje. Tėvai savo Y chromosomą perduoda savo sūnums iš esmės nepakitusią, išskyrus atvejus, kai įvyksta mutacija“, – rašo Daniel Foubert.

Haplogrupės R1a paplitimas Europoje:

 

R1a (Y-DNR) – specifinė vyro Y chromosomos nukleotidų seka ir Y-chromosomos haplogrupė, apibrėžiama ir identifikuojama genetine žyma – mutacija M17. Ją įgijo kadaise gyvenęs vyras, o paveldėjo visi jo palikuonys, priskiriami haplogrupei R1a, kuri yra pagrindinė Lietuvos vyrų genomo grupė, apimanti apie 44,9 % populiacijos. 

 

R1a yra aptinkama aukštu dažniu nuo Čekijos iki Altajaus kalnų Sibire. Manoma, kad pirmas individas, patyręs šią mutaciją, gyveno prieš 15 000 metų pradedant trauktis ledynui dabartinės Ukrainos teritorijoje, iš kur vėliau išplito jo palikuonys, pasiekę ir Lietuvą su pirmaisiais poledynmečio medžiotojais bei žvejais. Jie kartu su R1b haplogrupės atstovais buvo pirmaisiais Pabaltijo gyventojais.

Plačiau apie halogrupes ČIA.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(119)
(-105)

Komentarai (4)