Kelionių kainos Kalėdoms ir Naujiesiems lietuvių negąsdina: reikės patuštinti piniginę, bet parduota daugiau nei pernai  ()

Nors iki Kalėdų ir Naujųjų – dar porą mėnesių, lietuviai jau kuris laikas planuoja, kur užsienyje sutiks gražiausias žiemos šventes. Kelionių organizatoriai skaičiuoja, kad šiuo laikotarpiu norint savaitę praleisti svečioje šalyje asmeniui reikėtų nusiteikti vidutiniškai mokėti apie 1,5 tūkst. Eur.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lietuvos turizmo asociacijos (LTA) vadovė Milda Plepytė-Rainienė tikino, kad lietuviai, kur švęs Naujuosius, įprastai planuoja iš anksto.

Pasak jos, nemaža dalis kelionių paketų būna išparduodamos vos joms pasirodžius – dar pavasarį. Tai lemia būnančios palankesnės kainos.

„Antrasis aktyvus žiemos švenčių atostogų planavimas – vasaros pabaigoje, rudens pradžioje“, – teigė ji.

Populiariausiomis kryptimis M. Plepytė-Rainienė įvardijo Egipto kurortus, JAE, Kanarų salyną, Madeirą.

„Taip pat nemažai dėmesio sulaukia ir egzotinės kryptys – Tailandas, Maldyvai, Balis“, – pridūrė ji.

Visgi norintiems atostogauti per žiemos šventes reikia patuštinti pinigines. Kaip teigė, nors kelionių pasiūlymų kainos priklauso nuo pasirinktos krypties, tačiau norint atšvęsti Kalėdas ar sutikti Naujuosius metus užsienio kurortuose reikėtų orientuotis vidutiniškai į 1,4-1,5 tūkst. Eur asmeniui sumą.

„Šventinio laikotarpio kelionių pasiūlymų kainos visuomet yra aukštesnės nei įprasta, atostogas užsienyje planuoja ne tik keliautojai iš Lietuvos, tad keliautojų srautai gerokai didesni, o viešbučių turimas kambarių skaičius išlieka toks pat.

Taip pat, nereiktų pamiršti, jog dažnu atveju į kelionių paketus būna įskaičiuojamos šventinės vakarienės, kurios ženkliai padidina kelionės paketo kainą“, – sakė ji.

 

Didžiausio Lietuvos kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ ryšių su visuomene ir rinkodaros skyriaus vadovė Inga Aukštuolytė patikino, kad tokioms 7 naktų trukmės kelionėms išties reikėtų atsidėti vidutiniškai apie 1,3 tūkst. Eur žmogui, o šiemet tokių atostogaujančių – penktadaliu daugiau nei pernai.

„Šiais metais didžiąsias metų šventes sutiks 20 proc. daugiau keliautojų, nei pernai metais. Šventiniai periodai, kurie sutampa su moksleivių atostogomis, tampa vis populiaresni. Gražiausias metų šventes populiaru sutikti Egipte, Madeiroje, Tenerifėje, JAE“, – sakė atstovė.

 

Panašias kryptis žiemos šventėms vardijo ir „Novaturas“ komunikacijos vadovė Miglė Bielinytė.

„Tarp populiariausių mūsų siūlomų poilsinių kelionių Kalėdų ir Naujųjų metų laikotarpiui yra Egiptas, Tenerifė.

Taip pat lietuviai renkasi tolimąsias egzotines kryptis ir keliauja į Vietnamą, Zanzibarą, Tanzaniją, puikių variantų dar turime į Tailandą, Kubą, Maldyvus, Mauricijų, JAE“, – teigė ji.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
Autoriai: Raminta Rakauskė
(1)
(1)
(0)

Komentarai ()