Veido persodinimo operacija JAV atlikta dar vienam pacientui (Video)  (6)

Nuo elektros smūgio smarkiai nukentėjusiam vyrui transplantuotas donoro veidas – unikali operacija praėjusią savaitę atlikta Bostone (JAV).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

25 metų Dalasas Vajensas (Dallas Wiens) 2008-ųjų lapkritį patyrė elektros smūgį, kai galva palietė aukštos įtampos kabelį. Incidento vyras neprisimena. Prieš įvykstant nelaimei, D. Vajensas padėjo savo broliui ir dėdei dažyti bažnyčią. Besidarbuodamas pakeliamoje kabinoje, jis netyčia galva prisilietė prie elektros laidų.

„Man pasakojo, kad nekontroliuojama tapusi kabina su manimi bloškėsi į elektros laidus“ – pasakoja D.Vajensas.

Po nelaimės vyras tris mėnesius buvo komos būklės. Teksasietis taip smarkia apdegė, kad liko be akių, nosies, lūpų bei kitų charakteringų veido požymių. Nenukentėjo tik dalis smakro. Medikai nuo kitų Dalaso kūno dalių transplantuodavo odos ir raumenų audinius į buvusio veido sritį. Vyras patyrė jau daugiau kaip dvidešimt operacijų.

„Man trūksta prarastos regos, –neslėpė D.Vajensas. – Bet labiausiai ilgiuosi veido jausmo ir kvapų pojūčių. Prieš tokią svarbią veido persodinimo operaciją, žinoma, jaudinuosi. Tačiau be galo džiaugiuosi, kad turėsiu galimybę grįžti prie normalaus gyvenimo.“

15 valandų trukusią operaciją „Brigham and Women's“ ligoninėje atliko 30-ies specialistų kolektyvas. Operacijai vadovavęs Bogdanas Pomehecas (Bohdan Pomahac) sakė, kad ji pavyko puikiai. Anot medikų, veidas kaip kaukė buvo nuimtas nuo anoniminio donoro ir perkeltas pacientui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)