Rastas Alzheimerio ligos gydymo būdas  (1)

Specialistų grupei pavyko susilpninti Alzheimerio ligos simptomus pelėms, panaudojus papildomas šiluminio šoko baltymų atsargas, kurie padeda atsikratyti šios ligos atsiradimą lemiančių baltymų, rašo „New Scientist“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tohru Mizushima iš Kumamoto universiteto kartu su kolegomis naudojo peles, išaugintas tokiu būdu, kad joms pasireikštų Alzheimerio ligos simptomai. Pusei laboratorinių pelių buvo dirbtinai kaupiamos papildomos baltymo HSP70 atsargos smegenyse. Žinoma, kad, esant padidėjusiai temperatūrai, padidėja šio baltymo ekspresija.

Eksperimentas parodė, kad pelės, turinčios didesnę HSP70 koncentraciją, geriau nei kitos orientavosi labirinte. Skrodimas parodė, kad jų smegenyse nebuvo būdingų beta amiloidinių plokštelių, kurios kaupiasi Azheimerio liga sergančio žmogaus smegenys. Taigi jos buvo efektyviai pašalinamos.

Be to, HSP70 padidindavo ekspresiją tokių cheminių junginių, kaip insulino proteazė, transformuojantis augimo faktorius beta-1, kurie yra susiję su beta amiloidinių baltymų sunaikinimu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(5)
(0)
(4)

Komentarai (1)