Būkite atsargūs! 8 itin pavojingi žmonių valgomi maisto produktai (Video)  (1)

Šiuolaikiniame pasaulyje pilna įmantrių patiekalų ir delikatesų, tačiau ar kartais susimąstome, jog kai kurie jų gali būti pavojingi? „Buzzfeed“ pristatė trumpą vaizdo įrašą, apie 8 itin sveikatai pavojingus maisto produktus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Fugu žuvis. Tai – nuodingiausia žuvis pasaulyje. Šį japonišką delikatesą teisę ruošti ir gaminti turi tik keletą metų treniruoti virtuvės šefai, kurie, baigę mokymus, gauna specialią licenziją, mat tam reikia itin didelio atsakingumo ir kruopštumo. Žuvies kepenyse, žarnyne ir gimdoje yra itin nuodingos medžiagos, netgi nuodingesnės nei cianidas.

2. Kriaušinė bligija. Šis vaisius – Jamaikos tradicinis patiekalas, paplitęs tropinėje vakarų Afrikoje, taip pat Karibų salose, Floridoje. Pavojus toks, jog nesunokęs šis vaisius turi itin nuodingos medžiagos, pavadinimu hypoglicinas. Valgymas nesunokusį arba netinkamas paruošimas gali sukelti apsinuodijimą ar net mirtį.

3. Valgomasis manijokas. Šis augalas, jei yra netinkamai ruošiamas, gali gaminti cianidą – medžiagą, pavojingą gyvybei.

4. Žali moliuskai. Jie gali sukelti gastritą ar net Hepatitą A.

5. Rabarbarai. Juose gausu oksalato, medžiagos, kurios daug pavartojus, kyla grėsmė apsinuodyti.

6. Muskatas. Suvartojus didesnį kiekį šio prieskonio, gali itin jautriai sureaguoti skrandis – gresia pykinimas, vėmimas ir viduriavimas.

7. Bulvės. Tai – visiškai saugus maisto produktas, tačiau pavojingos yra žalios ataugos! Jei ant bulvės tokią pamatėte – šiukštu nevalgykite! Jose gali būti solanino, labai nuodingos medžiagos, kuri gali sukelti baisų apsinuodijimą.

8. Sannakji. Korėjietiškas patiekalas – gyvo aštunkojo gabaliukai. Jų valgymas pavojingas tuo, jog čiuptuvėliais jie gali prisikabinti prie gerklės, taip sukeldami dusulį ir springimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(29)
(14)
(15)

Komentarai (1)