Vilniaus universiteto dainų ir šokių ansambliui – „Aukso paukštės“ apdovanojimas  (0)

Vilniaus universiteto dainų ir šokių ansamblis pripažintas geriausiu 2009 m. dainų ir šokių ansambliu Lietuvoje. Kovo 27 d. (šeštadienį) 16 val. VU Gamtos mokslų fakulteto Didžiojoje auloje (Čiurlionio g. 21) jam bus įteiktas „Aukso paukštės“ apdovanojimas, vyks iškilmingas koncertas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Aukso paukštę“ kolektyvas pelnė tautinių ansamblių katedorijoje „Geriausias dainų ir šokių ansamblis ir vadovas“. Šis garbingas apdovanojimas yra reikšmingas ilgo ansamblio kūrybinio darbo įvertinimas – kolektyvas šiais metais mini 70 metų įkūrimo sukaktį. Vilniaus universiteto meninis kolektyvas nuolat atsinaujina. Ansamblio meno vadovas – Eugenijus Čiplys, šokių vadovė – Birutė Mažrimienė, choreografė – Indrė Alaburdienė, koncertmeisterė – Nelė Celiešienė, choro vadovė – Dovilė Mačiukaitė, orkestro vadovė – Virginija Alenskienė.

Ansamblio koncertuose galima išgirsti ne tik liaudies instrumentų orkestrą, bet ir solines partijas atliekančius birbynių kvintetą, kanklių ansamblį, liaudišką kapelą, kurioje skamba smuikai, armonika, akordeonas, trimitas ir styginis kontrabosas. Kolektyvo choras subtiliai perteikia lietuvių liaudies ir kompozitorių harmonizuotas dainas, pritaria šokėjams akompanuojančiam orkestrui, neretai ir pats įsitraukia į šokį. Šokėjams būdingas choreografinis tikslumas ir išraiškingumas.  Ilgus metus meninis kolektyvas puoselėja per amžius išsaugotas lietuvių tautinio meno tradicijas, dalyvaudamas dainų šventėse ir studentų festivaliuose, koncertuodamas džiugina Lietuvos žmones, o keliaudamas po svečias šalis – tų šalių gyventojus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: