Telecentro pozicija – socialiai aktyvi ir atvira visuomenei bendrovė  (0)

AB Lietuvos radijo ir televizijos centre (Telecentre) balandžio 22 dieną apsilankę vilniečiai plačiau sužinojo, kaip yra siunčiamos radijo ir TV programos, kokias technologijas diegia ir naudoja ir kokias kitas paslaugas teikia viena didžiausių Lietuvos bendrovių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo renginiu Telecentras prisidėjo prie LR Ministro Pirmininko tarnybos ir Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje iniciatyvos organizuoti Atvirų Europos namų dienas.„Atverdami duris visuomenei mes išreiškiame savo aktyvią ir atvirą socialinę poziciją. Siekiame, kad Lietuvos gyventojai plačiau sužinotų, kaip vykdydamas misiją – siųsti visos šalies gyventojams radijo ir televizijos programas – Telecentras pasikeitė, kokių naujovių įdiegė ir kokių galimybių šios naujovės suteikia“, – sako Telecentro generalinis direktorius Gediminas Stirbys. Jo teigimu, Telecentras buvo ir yra priešakinėse gretose diegdamas pažangiausias technologijas, kurios užtikrina kokybiškas ryšio paslaugas mūsų šalies žmonėms.

Telecentras eksploatuoja didžiausią šalyje radijo ir televizijos siuntimo stočių tinklą, kuriuo jau 84 metus siunčia radijo ir 53 metus – televizijos programos. Didžiojoje Lietuvos dalyje veikia ne tik analoginės, bet ir antžeminės skaitmeninės televizijos tinklai. Lietuvos gyventojai jau šiandien mato apie 40 programų, perduodamų Telecentro antžeminės skaitmeninės televizijos DVB-T tinklu.

„2006-aisiais Telecentras buvo viena pirmųjų įmonių pasaulyje, pradėjusi naudoti vaizdo glaudinimo standartą MPEG-4 AVC/H.264. Naudojant šį standartą DVB-T tinklu galima transliuoti ne tik įprastos, bet ir didelės raiškos (HD) televizijos programas – mūsų tinklu šiuo metu siunčiamos trys retransliuojamos HD televizijos programos. Galėtume siųsti ir trimatės televizijos programas, jeigu transliuotojai jas kurtų ir transliuotų 3D formatu“, – pasakoja Gediminas Stirbys.

Bendrovės vadovas tvirtina, kad Telecentras yra pasirengęs etapui, kai šalyje bus pereita prie skaitmeninės televizijos atsisakant analoginės ir gali užtikrinti pačių naujausių technologijų televizijos programų siuntimą. Be siuntimo paslaugų, Telecentras teikia duomenų perdavimo, interneto prieigos, telefonijos ir kitas  paslaugas. Bendrovės specialistų dėka Lietuva pirmoji Europos Sąjungoje įsidiegė ir pradėjo naudoti pažangiausią pasaulyje ketvirtos kartos (4G) ryšio technologiją „WiMAX“. Visoje šalyje Telecentro diegiamu „WiMAX“ tinklu jau vienerius metus teikiama mobiliojo interneto paslauga MEZON.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)