„B2gether“ festivalio metu prie Norviliškių pilies veiks mobilusis internetas  (0)

Birželio 25-27 dienomis vyksiančio muzikos ir meno festivalio „B2gether“ organizatoriai, dalyviai, žurnalistai ir svečiai turės galimybę naudotis mobiliuoju internetu. AB Lietuvos radijo ir televizijos centras (Telecentras), naudodamas kilnojamąją ryšio stotį, teritorijoje prie Norviliškių pilies sukurs ketvirtos kartos (4G) interneto MEZON veikimo zoną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Individualiems sprendimams įgyvendinti mes turime specialią kilnojamąją įrangą, todėl galime užtikrinti MEZON interneto ryšį bet kurioje teritorijoje. Džiaugiamės galėdami prisidėti prie didžiulio populiarumo sulaukusio festivalio organizavimo ir dar kartą pademonstruoti 4G interneto MEZON naudojimo lanksčias galimybes“, – sako Telecentro komercijos direktorius Egidijus Ropė. Jo teigimu, festivalyje „B2gether“ prie interneto bus galima jungtis naudojant MEZON interneto USB modemus arba tiesiogiai kompiuteriais ir mobiliaisiais telefonais, nes veiks ir nemokamas „WiFi“ ryšys. Be to, mobiliuoju 4G internetu MEZON bus galima pasinaudoti ir užsukus į specialiai įrengtą palapinę „Įkrauk“.

„Festivalio dalyviams bus suteikta iki 10 Mb/s ryšio greitaveika, MEZON internetu jie galės be jokio vargo palaikyti ryšį su draugais, kolegomis, naudotis „on-line“ paslaugomis, pasitikrinti informaciją ar panirti į interneto pramogų pasaulį. Internetu siunčiant vaizdo ar filmuotą medžiagą bus galima iš karto pasidalinti įspūdžiais su draugais ir perduoti festivalio naujienas žiniasklaidai“, – komentuoja Egidijus Ropė.

Anot jo, mobiliojo 4G interneto MEZON galimybės jau ne kartą buvo sėkmingai panaudotos įgyvendinant individualius projektus, pavyzdžiui, užtikrinant ypač saugų interneto ryšį NATO parlamentinės asamblėjos nariams, organizuojant garso konferenciją keturiose Vilniaus bažnyčiose TAIZE renginių metu, tiesiogiai transliuojant vaizdo reportažus iš partijų štabų per rinkimus į Prezidento postą, taip pat TV laidų tiesioginėms transliacijoms iš įvairių miestų ir kitur. „Išmaniųjų antenų MIMO ir kitų naujovių panaudojimas 4G ryšio technologijoje „WiMAX“ mobilųjį internetą perkėlė į naują lygį, jis tapo itin spartus ir jo naudojimo galimybės ženkliai išsiplėtė“, – tvirtina Egidijus Ropė.

Telecentras yra vienintelis mobilaus 4G ryšio operatorius Lietuvoje ir teikia sparčiausio mobiliojo interneto paslaugas rinkoje. 2009 m. kovą pradėtas naudoti Vilniuje, 4G internetas MEZON šiandien pasiekiamas jau 44 miestuose ir priemiesčiuose ir yra prieinamas 50 proc. Lietuvos gyventojų. „WiMAX“ ryšio tinklas toliau plečiamas. Praėjusiais metais 4G internetas MEZON buvo apdovanotas „Inovatyvaus produkto“ prizu. Daugiau informacijos www.mezon.lt .

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)