TATENA: situacija Fukushima Daiichi atominėje elektrinėje  (0)

TATENA informuoja, kad planuojama atnaujinti išorinį elektros tiekimą į Fukushima Daiichi atominę elektrinę. Pirmąjį, antrąjį ir trečiąjį Fukushima Daiichi elektrinės blokus bandoma aušinti jūros vandeniu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trečiojo bloko baseinas aušinamas naudojant penkias policijos vandens patrankas. Pagal paskutinę informaciją penktajame ir šeštajame reaktoriuose vandens lygis yra po truputį atstatomas, naudojant avarinį dyzelinį generatorių.

Kovo 18 d. TATENA vadovas Jukija Amano atvyko į Japoniją trumpam vizitui. Vizito tikslas – pačiam įvertinti žemės drebėjimo bei cunamio padarytus nuostolius bei aptarti, kaip TATENA galėtų geriausiai padėti Japonijai. TATENA vadovas pabrėžė, kad jis stengsis, kad geriausi TATENA ekspertai galėtų padėti gamtos kataklizmų nuniokotai šaliai. Grįžus į Vieną, bus sušaukta TATENOS Valdytojų taryba, kuri aptars situaciją Japonijoje.

Kovo 15 d. Japonija paprašė atvykti į Japoniją TATENA ekspertus, kurie dirba su aplinkos monitoringo bei jonizuojančios spinduliuotės poveikio žmogaus sveikatai klausimais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: