2011 metų Vokietijos ūkio apdovanojimas įteiktas UAB "Altechna"  (0)

Vakar iškilmingoje šeštąjį kartą vykusių Vokietijos ūkio apdovanojimų Lietuvoje ceremonijoje už stiprių ekonominių ryšių su Vokietija puoselėjimą bei atsakingus ir į ateitį orientuotus veiksmus buvo pagerbta UAB „Altechna“. Įmonei įteiktas prizas nominacijoje „Atsakomybė už ateitį“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dalyvaujant garbės svečiui LR Seimo tarpparlamentinių ryšių su Vokietijos Federacine Respublika grupės pirmininkui p. Kęstučiui Masiuliui, prizą įteikė Vokietijos ūkio apdovanojimų globėjas Vokietijos Federacinės Respublikos ambasadorius Lietuvoje p. Hans Peter Annen bei Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmų prezidentas p. Thomas Schöllkopf.

27 įmonių paraiškas vertinusiai komisijai UAB „Altechna“ padarė įspūdį perspektyvių, pasaulio tendencijose vyraujančių technologijų taikymu savo veikloje ir pavyzdinga darbuotojų hierarchine struktūra.

15 veiklos metų skaičiuojanti 100 proc. lietuviško kapitalo Vilniaus technologijų įmonė dirba fotonikos ir lazerinių tyrimų srityse, turi savo mokslinių tyrimų ir plėtros centrą „WOP“ („Workshop of Photonics“) bei yra žinoma visame pasaulyje. 81 proc. įmonės apyvartos sudaro eksportas į daugiau nei 40 šalių. Vokietija, kurioje yra apie 300 įmonės klientų, pagal pardavimų apyvartą yra trečioje vietoje.

Socialinėje srityje UAB „Altechna“ komisijai paliko įspūdį dėl visapusiškos darbuotojų skatinimo programos. Didėjančios emigracijos iš Lietuvos metu įmonė skiria ypatingą dėmesį jauniems žmonėms: studentams siūlomi lankstūs darbo grafikai, jie kviečiami praktikai, visi įmonės darbuotojai gali pasinaudoti siūlomomis tobulinimosi galimybėmis. Verslo ir mokslo bendradarbiavimą rodo glaudus ryšys tarp UAB „Altechnos“ ir Vilniaus universiteto – įmonė remia fizikos institute vykstančius renginius.

Įmonė buvo apdovanota 5 000 EUR vertės piniginiu čekiu, vienerių metų trukmės nemokama naryste Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmuose bei čekiu skrydžiui į Vokietiją naujų verslo partnerių paieškai ar dalyvavimui parodoje.

Vokietijos ūkio apdovanojimų tikslas yra skatinti Vokietijos ir Lietuvos ekonominių santykių plėtrą bei motyvuoti Lietuvos įmones užmegzti verslo ryšius su partneriais Vokietijoje. Apdovanojimas simbolizuoja Vokietijos ūkio pripažinimą Lietuvoje, vertina įmonių, kuriančių prekes eksportui, pasiekimus arba sėkmingą jau esamų prekių ar paslaugų pritaikymą specifiniams Vokietijos arba Lietuvos rinkos poreikiams. Tuo pačiu siekiama skatinti įmones plėsti verslo kontaktus Vokietijoje.

Į Vokietijos ūkio apdovanojimų Lietuvoje 2011 finalą pateko penkios įmonės, atrinktos vertinimo komisijos, kurią sudarė atstovai iš Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmų, Vokietijos Federacinės Respublikos ambasados Lietuvoje, Lietuvos Respublikos Ūkio ministerijos, Lietuvos Respublikos ambasados Vokietijoje, Pramonės ir prekybos rūmų Vilniuje, Germany Trade und Invest bei spaudos ir rėmėjų atstovai.

Į šių metų finalą patekusios įmonės:

UAB „Altechna“ - www.altechna.lt

Lazerinių technologijų įmonė, dirbanti fotonikos ir lazerinių tyrimų srityse.

UAB „Arginta“ - www.arginta.lt

Įmonės veiklos kryptys: metalo apdirbimas, ekologinė vandentvarka, atsinaujinanti energetika.

UAB „HNIT BALTIC“ - www.hnit-baltic.lt

Geografinių informacinių sistemų vystymas, programavimas ir diegimo paslaugų teikimas.

UAB „Selteka“ - www.selteka.eu

Vartotojiškos elektroninės įrangos projektavimas ir gamyba.

UAB „Traidenis“- www.traidenis.lt

Įmonė gamina buitinių nuotekų biologinio valymo įrenginius, naftos gaudykles, smėliagaudes ir kt.

Ankstesnių metų konkurso laimėtojai:

UAB „EMP Recycling“

UAB „Savas takas ir ko“ ir Gintauto Dailydos kino įmonė studija „Seansas“

UAB „Mėlynoji uoga“ ir UAB „Statinių apšiltinimo medžiagos“

UAB Kauno energetikos remontas, UAB „Stevila“ ir Jolandos Šoblinskienės ūkininkės ūkis

UAB Dariaus Beconio įmonė ir Lietuvos reabilitacinis profesinio rengimo centras

Pastaba: Iki praėjusių metų buvo apdovanojama viena įmonė smulkių bei vidutinių įmonių kategorijoje, ir viena kasmet besikeičiančioje ypatingoje kategorijoje. Nuo 2010 m. apdovanojama viena smulki arba vidutinė įmonė tam tikroje vienoje nominacijoje. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)